M. Heuvel, vertegenwoordiger Suvobo in Nederland L. Blokland, voorzitter van de Suvobo
M. Heuvel, vertegenwoordiger Suvobo in Nederland L. Blokland, voorzitter van de Suvobo
  • Publicatie 09-09-2021

Suvobo en Nevobo starten samenwerking

De Nevobo en Surinaamse Volleybalbond (Suvobo) starten samenwerking om de volleybalsport in Suriname verder te ontwikkelen. Beide bonden hebben hiertoe een overeenkomst getekend voor drie jaar.

Volleybal is erg populair in Suriname, zowel in de steden als daarbuiten. Het bestuur van Suvobo heeft ambities om meer mensen te interesseren voor volleybal door een implementatie in het onderwijs en het opleiden van technisch kader. Nevobo stelt kennis en expertise beschikbaar om hierbij te helpen, onder andere door het organiseren van trainersopleidingen en managementondersteuning. Ook de staf van de nationale teams van Suriname zullen ondersteund worden om Suriname verder te laten klimmen op de internationale ranking.

Samenwerking sluit aan bij ambities Nevobo
De start van de samenwerking tussen beide bonden past in de ambities van Nevobo om, als onderdeel van het ontwikkelingsprogramma rond het WK Damesvolleybal in 2022 in Nederland, andere landen te ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van het volleybal. Zo wordt er inmiddels samengewerkt met onder andere Nepal, Senegal, de Caribische gemeenten (Bonaire, Sint-Eustatius en Saba) en Suriname. Ook in andere Afrikaanse landen en Europa is Nevobo actief met projecten op het gebied van kennisdeling, jeugdvolleybal en het programma Volleyball4Life.

Lees meer over onze internationale projecten (Engels)

Bovengenoemde projecten worden mede mogelijk gemaakt door Europese subsidies en financiële ondersteuning van de FIVB.

Credits foto: John L. Zaalmaan