Volleybalspeeltuin (4-6 jaar)
Volleybalspeeltuin (4-6 jaar)
  • Publicatie 09-09-2021

Nut en noodzaak van BMO

Kinderen zijn motorisch steeds minder vaardig, terwijl gezondheid, sportdeelname en de persoonlijke ontwikkeling van een kind gebaat zijn bij een goede motoriek. Daarom zetten wij in op BMO.

Nevobo heeft de ambitie dat er overal met plezier, veilig, eerlijk en zorgeloos gevolleybald kan worden en kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Dat vraagt dat wij samen met bestuurders, sportclubs, trainers, ouders en verzorgers blijven werken aan een positieve sportcultuur en goede programma’s die aansluiten bij de jeugd. Eén van de aspecten die meer aandacht gaan krijgen is breed motorische ontwikkeling (BMO).

Kinderen die veelzijdig leren bewegen, blijven langer sporten, hebben minder blessures en hebben meer kans om een hoog niveau te halen. BMO is al een belangrijk onderdeel in de talentontwikkelingsgroepen en programma’s, zoals de Volleybalspeeltuin voor kinderen van 4-6 jaar. Ook in de trainersopleidingen zal dit meer aandacht gaan krijgen. Zo hopen we zoveel mogelijk jeugd op een verantwoorde, maar bovenal plezierige manier te laten volleyballen!

Samenvatting Nut en noodzaak BMO
Eerder verscheen er een artikel over de nut en noodzaak van breed motorische ontwikkeling. De belangrijkste aspecten uit dit artikel zijn verwerkt in een samenvatting, waarin duidelijk wordt gemaakt waarom BMO voor ieder kind van essentieel belang is.

Raadpleeg de samenvatting Nut en noodzaak BMO

Check ook de infographic voordelen BMO met daarin de grote voordelen van een breed motorische ontwikkeling bij kinderen.

Samenwerking BMO
Samen met de KNHB, KNGU, KNVB, Kenniscentrum Sport & Bewegen, NOC*NSF en de Hanzehogeschool Groningen zetten wij ons in voor een levenlang sportplezier door kinderen breed motorisch te ontwikkelen.