Koos Nederhoed, door fotohoogendoorn.nl
Koos Nederhoed, door fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 19-07-2021

Koos Nederhoed als videoscheidsrechter naar Tokio

Ook in de zaal is Nederland vertegenwoordigd op de Olympische Spelen van Tokio die 23 juli beginnen. Koos Nederhoed is ter plaatse als challenge referee, samen met nog drie collega’s.

Koos heeft er al een lange carrière als scheidsrechter opzitten. In 1998 is hij in de Eredivisie gaan fluiten en in 2000 deed hij zijn internationale cursus. Sindsdien heeft hij op vele internationale toernooien acte de présence gegeven.

Nadat hij in 2018 als internationaal scheidsrechter is gestopt, werd hij gevraagd om als challenge referee, ofwel videoscheidsrechter, te gaan werken. Dit deed hij onder andere bij de Nations League in Argentinië, Amerika, Italië, Bulgarije en Rusland en op het WK voor clubteams in 2019. Hij komt in actie als een van de coaches of eventueel de eerste scheidsrechter middels een videoherhaling of hawk eye een beslissing wil bestrijden of controleren. Samen met de mensen die het systeem bedienen kiest hij de juiste beeldhoek om te illustreren welke fout er al dan niet wordt gemaakt tijdens de rally.

Koos vertrekt op 18 juli naar Tokio, het volleybaltoernooi begint op 24 juli om middernacht met de wedstrijd tussen Italië en Canada uit het mannentoernooi. De eerste wedstrijd waarbij Koos in actie komt wordt pas vlak van te voren bekend gemaakt.

Namens de Nevobo wensen wij Koos Nederhoed veel succes tijdens de Olympische Spelen!

Nevobo biedt opleidingsmogelijkheden voor jong & oud!
Voor jong en oud zijn er mogelijkheden om jullie scheidsrechters op te leiden, voor alle niveaus. Aanmelden en/of meer informatie over official opleidingen? Ga dan snel naar: Nevobo | Opleiding tot official.