Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 15-06-2021

Gezocht: enthousiaste scheidsrechterbegeleiders!

Lijkt het jou leuk om scheidsrechters te begeleiden in het mooiste vak op de bok? Dat komt goed uit. Wij zijn namelijk op zoek naar enthousiaste begeleiders! Ben jij dit óf ken je iemand?

Wij zijn hard opzoek naar enthousiaste (oud) officials die het leuk vinden om scheidsrechters in de regio en/of binnen jouw club op te leiden en te begeleiden in het mooie scheidsrechtersvak. Jij gaat er met jouw enthousiasme en kennis voor zorgen dat scheidsrechters steeds beter worden in het leiden van wedstrijden, zodat iedereen met plezier onze mooie sport beleeft, zowel de volleyballers als de scheidsrechter zelf. Niet actief als begeleider of geen ervaring? Geen probleem. Het enige wat jij nodig hebt is de motivatie om mensen beter te maken én het hebben van passie voor het vak. 

Herken jij jezelf óf iemand anders in bovenstaande? Lees dan gauw verder. 

Afname in scheidsrechterbegeleiders (met voldoende tijd) 
Het aantal begeleiders is de laatste jaren teruggelopen. Daarnaast zien we dat scheidsrechterbegeleiders, die nog wel actief zijn, vaak meerdere functies bekleden binnen en buiten de club. Zij zijn bijvoorbeeld scheidsrechter op hoger niveau, verzorgen de opleidingen binnen de vereniging, zetten zich in voor de werving van scheidsrechters binnen de club et cetera. Hierdoor blijft er weinig tijd over voor het begeleiden van scheidsrechters. Kortom, wij zijn hard op zoek naar nieuwe scheidsrechterbegeleiders! 

Waarom zijn scheidsrechterbegeleiders zo belangrijk? 
Iedereen verdient een scheidsrechter op de juiste plek, de spelers en teams, maar ook de scheidsrechter zelf verdient het om op zijn of haar niveau te fluiten. Hiermee beleeft iedereen plezier aan zijn of haar hobby; het beoefenen van het volleybal of het begeleiden van volleybal vanaf de bok. 

Rollen verschillende niveaus 
Scheidsrechters die op lager niveau de wedstrijd leiden krijgen meer de rol als spelleider, terwijl er op een hoger niveau meer naar details gekeken moet worden. Om ervoor te zorgen dat de juiste personen op de juiste niveaus fluiten, of komen te fluiten, zijn er begeleiders nodig die de scheidsrechters hierbij begeleiden en opleiden.  

Word scheidsrechterbegeleider! 
Ben jij die ene enthousiaste scheidsrechterbegeleider met passie voor ’t vak en vind je het een mooie uitdaging om andere (potentiële) scheidsrechters te begeleiden en op te leiden binnen en/of buiten je club? Mooi, want dan kun jij ervoor zorgen dat iedereen kan genieten van onze mooie sport. 

Voor extra informatie verwijzen we je graag naar de informatiefolder ‘Word scheidsrechterbegeleider!’

Wat wij jou bieden! 
Voor de rol van scheidsrechterbegeleider bieden we jou de opleiding ‘De vier moderne inzichten van een begeleider’ aan. Deze opleiding brengt je verder in het begeleiden van scheidsrechters, maar ook kun je de opgedane kennis toepassen in je werk of binnen de vereniging. Er worden ook geregeld bijscholingen georganiseerd en is er een mogelijk om zelf gecoacht te worden, ook wel coach-de-coachtrajecten genoemd.  

Ook krijg je een vergoeding voor het begeleiden van scheidsrechters. Buiten de eigen vereniging aan de slag? Dan krijg je daarnaast ook een reiskostenvergoeding.  

Jij bepaalt! 
Als scheidsrechterbegeleider krijg je mogelijkheid om je beschikbaarheid op te geven, wel zo handig! 

Word onderdeel van het team Begeleiding! 
Is deze rol jou op ’t lijf geschreven? Geef dan je interesse door! Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar arbitrage@nevobo.nl. Ook als je vragen hebt, kun je daar terecht.