fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 29-03-2021

Bekijk de Nevobo-webinars week 2 nu!

De tweede week met Nevobo-webinars zit er alweer op. Benieuwd wat er in deze week heeft plaatsgevonden? Een aantal webinars kun je nu bekijken. Haal er je voordeel uit.

De tweede en tevens laatste week met webinars zit erop! Een van deze webinars, namelijk ‘Aan de slag met Breed Motorische Ontwikkeling’, stellen we graag ter beschikking! Deze kun je zowel bekijken als luisteren via YouTube. Ook zijn de PowerPointpresentaties van de verschillende webinars terug te lezen.

We hopen jou hiermee te voorzien van nieuwe kennis en inspiratie, zodat je, ondanks alle coronamaatregelen, kunt blijven doen waar jullie goed zo in zijn.

Webinar: Aan de slag met Breed Motorische Scholing
Door Joke Davio, specialist Breed Motorische Ontwikkeling, Peter van Tarel, manager Sportontwikkeling Nevobo, en Arnold van Ree, talent- en hoofdcoach Oranje U20 Nevobo.

Er wordt veel over gesproken; breed motorisch ontwikkelen (BMO), maar wat is breed motorisch ontwikkelen eigenlijk? Wat levert het op en hoe organiseer je dit als vereniging/trainer? Tijdens de webinar vertelt Joke Davio welke wetenschappelijke onderbouwing bekend is voor het breed motorisch opleiden van jeugd. Vervolgens zal Peter van Tarel vanuit zijn expertise toelichten hoe de Nevobo hieraan werkt, waarbij onder andere nieuwe concepten, zoals de Volleybalspeeltuin en Action Volley voorbijkomen in het licht van zowel de breedte- en recreatiesport als talentontwikkeling. Als laatst staat Arnold van Ree, vanuit zijn rol binnen de Nevobo, stil bij hoe jeugd- en pré jeugd Oranje breed motorische ontwikkeling heeft geïmplementeerd en wat dit oplevert.

Download de PowerPointpresentatie Aan de slag met Breed Motorische Ontwikkeling

Webinar: High 5! Op naar een veilige sportcultuur
Door Edith Frijlink, adviseur sociale veiligheid, NOC*NSF

Een op de acht sporters heeft te maken gehad met een vorm van seksuele intimidatie of misbruik. Daarbij zien we een toename in het aantal zaken waarin digitale media een belangrijke rol speelt. Wat doet jouw vereniging om het voor jullie leden zo veilig mogelijk te maken? Wat is de verantwoordelijkheid die je bestuurders hebben en welke rol speelt een Vertrouwenscontactpersoon? Tijdens deze webinar wordt de thematiek, het High 5! stappenplan, de inzet van een gratis expert én de gratis VOG-regeling besproken.  

Download de PowerPointpresentatie High 5! Op naar een veilige sportcultuur

Ook interessant
High 5! stappenplan
Tijdens de webinar is uitvoerig stilgestaan bij het High 5! stappenplan. Deze tool is bedoeld voor bestuurders en vrijwilligers van sportvereniging en helpt om op een laagdrempelige en eenvoudige manier inzicht te krijgen in wat een vereniging kan doen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. Ben jij er klaar voor om het sportklimaat binnen jouw vereniging te optimaliseren? Maak dan gebruik van het High 5! stappenplan.

Raadpleeg het High 5! stappenplan

Veelgestelde vragen VOG en gratis VOG-regeling
Wil je alles weten over de VOG en de gratis VOG-regeling? Het overzicht met veelgestelde vragen helpt je hierbij. Ook is er een handige video beschikbaar. Haal er je voordeel uit.

Raadpleeg Veelgestelde vragen VOG en gratis VOG-regeling

Snel inzicht krijgen in de kansen op het verkrijgen van een VOG? Doe de VOG-check!

Chatfunctie grensoverschrijdend gedrag: Chat met Fier
NOC*NSF heeft in samenwerking met Fier een chatfunctie ingericht waar mensen in gesprek kunnen gaan over grensoverschrijdend gedrag in de sport dat zij hebben meegemaakt of waargenomen. Om het belang te benadrukken van de aanwezigheid van deze app is een video gemaakt. Meer informatie? Bekijk dan ook eens de website van Chat met Fier.

Webinar: Maak de sprong van uitvoering naar persoonlijk leiderschap
Door Robert Tjoe Nij en Marlon Alvarez, organisatie en mensenontwikkelaars bij BewegingVeroorzakers

Je worstelt af en toe met de invulling van je rol als bestuurder binnen je vereniging. Je bent druk met het oplossen van alle dagelijkse problemen en merkt hoe nodig het inbrengen van je kennis is. Je loopt de gaten dicht om de dagelijkse gang van zaken gaande te houden en merkt ook dat echte aandacht voor het besturen van je vereniging regelmatig tekortschiet. Je wilt dit anders, maar je weet nog niet hoe. Tijdens deze webinar is hierbij stilgestaan. Maak gebruik van de middelen die Robert Tjoe en Marlon graag ter beschikking stellen.

Download de PowerPointpresentatie Maak de sprong van uitvoering naar persoonlijk leiderschap

Ook interessant
Video: Stuck on an escalator – release your trapped emotions
Are you stuck in the 'rat race of life'? How about getting stuck on an escalator and not seeing the OBVIOUS way out! Trapped emotions are also called "emotional baggage." You collect these negative and unprocessed emotions through life, without knowing it! Trapped emotions can lead to anxiety, stress and block you from love and happiness. Bekijk de interssante video ‘Stuck on an escalator – release your trapped emotions’!

Artikel: Persoonlijk leiderschap, waarom is dat zo lastig?
In het artikel ‘Persoonlijk leiderschap, waarom is dat zo lastig?’ leggen de BewegingVeroorzakers uit wat de waarde van persoonlijk leiderschap is en waarom het zo lastig is. Daarna leggen ze uit wat de dieperliggende factoren zijn die het succes in persoonlijk leiderschap bepalen. Ook vertellen ze welke stappen je moet nemen om een persoonlijk leider te worden. Haal er je voordeel uit!

Besproken modellen gedurende de webinar

  1. Webinar Maak de sprong van uitvoering naar persoonlijk leiderschap - Infographic Leiderschapsrollen
  2. Webinar Maak de sprong van uitvoering naar persoonlijk leiderschap - Model van Bateson

Bekijk ook de webinars week 1!
Benieuwd wat er in deze week heeft plaatsgevonden? Een aantal webinars uit deze week kun je bekijken. Naast de mogelijkheid om de webinars uit deze week te bekijken, vind je er ook overige interessante informatie, zoals PowerPointpresentaties, video's en interessante verwijzingen. Haal er je voordeel uit. 

Vele webinars die wij organiseren verzamelen we ook op onze pagina 'Webinars'. Bekijk het nu!

Aandacht voor Jeugdfonds Sport & Cultuur tijdens webinars
Tijdens alle webinars hebben we aandacht geschonken aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Als Nevobo vinden we het belangrijk dat iedereen kan sporten, ondanks zijn of haar financiële situatie. Wil je meer weten over dit fonds? Ga dan snel naar de website van Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Draag je steentje bij!
Wist je dat jouw vereniging zich ook kan inzetten om nog meer kinderen en jongeren de mogelijkheid te bieden om te sporten, ongeacht hun financiële situatie? Maak dan gebruik van de toolkit speciaal voor verenigingen. Kom in actie!