Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 03-03-2021

Podcastserie DeWeerelt van Sport&Politiek gestart

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart organiseert de Nevobo samen met de andere bonden uit DeWeerelt de podcastserie ‘DeWeerelt van Sport & Politiek’.

In deze serie komen (kandidaat) Kamerleden van de VVD, de SP, het CDA, D66, GroenLinks en de PvdA aan het woord over hun visie op sport en bewegen.

Sport deel oplossing
Door de coronacrisis hebben veel Nederlanders het fysiek én mentaal zwaar. Sport is deel van de oplossing om Nederland gezond en beter uit de coronacrisis te leiden. Sport draagt bij aan gezondheid, plezier en (gezonde) afleiding. Sport zorgt voor weerbaarheid en vitaliteit, geeft ritme en perspectief, is iets om naar uit te kijken. Dingen die tijdens de crisis niet meer vanzelfsprekend maar wel cruciaal zijn om Nederland gezond te houden. Juist de Nederlandse sportsector biedt mensen de gelegenheid om fysiek én mentaal in beweging te blijven.

Ambities politiek
Maar hoe kijkt de politiek naar het belang van sport als middel ten behoeve van een vitale samenleving en naar de sportinfrastructuur in Nederland? Hoe richten we een samenleving in waarin bewegen de norm is en welke rol zien zij daarin voor de sportverenigingen? Kortom, welke ambities hebben de politieke partijen als het gaat om sport en bewegen?

Podcastserie
Tijdens de zesdelige podcastserie ‘DeWeerelt van Sport & Politiek’ komen (kandidaat) Kamerleden aan het woord die de belangen van de Nederlandse sport vertegenwoordigen binnen hun partij. De serie wordt gepresenteerd door Lars Geerts, politiek verslaggever NOS en voormalig sportverslaggever.

Beluister de eerste aflevering met Rudmer Heerema (VVD) en Guido Davio (Nevobo)


Uitzendschema
De podcastserie wordt via onderstaand schema geplaatst op het kanaal van DeWeerelt op iTunes / Apple Podcasts, Spotify en Google Podcasts.

Afl.
Dag
Tijd publicatie
Gast
Sportdirecteur
1
Woensdag 3 maart
12.00 uur
Rudmer Heerema (VVD)
Guido Davio (Nevobo)
2
Vrijdag 5 maart
12.00 uur
Michiel van Nispen (SP)
Arno van Gerven (Watersport)
3
Maandag 8 maart
12.00 uur
Wytske Postma (CDA)
Jeroen Stevens (NGF)
4
Woensdag 10 maart
12.00 uur
Jeanet van der Laan (D66)
Guido Davio (Nevobo)
5
Vrijdag 12 maart
12.00 uur
Lisa Westerveld (GroenLinks)
Guido Davio (Nevobo)
6
Maandag 15 maart
12.00 uur
Julian Bushoff (PvdA)
Erik Gerritsen (KNHB)