fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 23-02-2021

Sportregels verruimd, binnensport nog buitenspel

Waar momenteel jongeren tot 18 jaar in teamverband buiten mogen trainen, is dit per 3 maart ook toegestaan voor buitensporters tot 27 jaar. De beperkingen voor de binnensport blijven van kracht.

Tijdens de persconferentie maakten premier Rutte en minister De Jonge enkele versoepelingen bekend, waaronder een versoepeling voor de buitensport. Om perspectief te bieden voor jongeren, is het per woensdag 3 maart voor jongvolwassenen tot 27 jaar onder andere weer toegestaan om in teamverband buiten te trainen. Tot die tijd is dit enkel toegestaan voor jongeren tot 18 jaar.   

Guido Davio, algemeen directeur: Met het huidige weer is dit goed nieuws voor het beachvolleybal en de initiatieven van verenigingen om buitenactiviteiten aan te bieden. Echter, er zijn 56.000 zaalvolleyballers die aan de nieuwe leeftijdsgrens voldoen. Door het uitsluiten van de zaalsporten blijven zij langs de kant staan. Het is van belang voor onze verenigingen en het welzijn van de leden dat ook zij weer kunnen sporten en elkaar, binnen de geldende maatregelen, kunnen treffen op de vereniging. We hebben eind vorig jaar aangetoond dat we dat als sport aan kunnen. Op die manier kunnen we ook een belangrijke bijdrage leveren aan het plan van het kabinet om jongeren en jongvolwassenen in beweging te brengen. 

Houd jij je leden in beweging?  
Tot het moment er weer gewoon binnen gesport mag worden, blijven we ons inzetten en informatie delen om met elkaar buiten te volleyballen in het zand, op het gras of met alternatieve activiteiten in beweging te blijven. Benieuwd wat je kunt doen? We hebben een aantal goede voorbeelden van verenigingen verzameld. Ze organiseren bijvoorbeeld bootcamps bij de hockeyvereniging, trotseren de sneeuw of gaan gewoon beachvolleyballen.  

Laat je inspireren! 

Huidige maatregelen in de sport 
Om te voldoen aan alle richtlijnen en maatregelen vanuit de overheid heeft de NOC*NSF in samenwerking met de sportbonden het protocol verantwoord sporten opgesteld. Deze wordt naar aanleiding van de persconferentie zo snel mogelijk geüpdatet.  

Ga naar het protocol verantwoord sporten 

Om antwoord te geven op de meestgestelde vragen met betrekking tot het coronavirus en de sport, is er ook een FAQ opgesteld door NOC*NSF. Ook deze wordt zo snel mogelijk geüpdatet. 

Ga naar de FAQ NOC*NSF