fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 27-11-2020

Spel- en oefenvormen geüpdatet

Trainen met meerdere groepjes van 4 personen naast elkaar is mogelijk, zolang zij onderling niet mengen en continu 1,5 meter onderlinge afstand houden. Bekijk de nieuwe oefeningen die hierbij passen.

De afgelopen periode ontvingen wij meerdere vragen met betrekking tot het trainen van senioren met meerdere groepjes van 4 op 1 veld. Dit is toegestaan, zolang zij onderling niet mengen, continu 1,5 meter onderlinge afstand houden en er een duidelijke afbakening zichtbaar is tussen de verschillende groepjes. 

Hieronder vind je de geüpdatete versie van de spel- en oefenvormen waarin we een aantal oefeningen hebben toegevoegd die uitvoerbaar zijn met meerdere groepjes op 1 veld. Het gaat hierbij om oefening 9, 10 en 11.

Bekijk ze snel!

Tips afbakening Volleybalvereniging Avior
Volleybalvereniging Avior heeft op haar website een handig overzicht geplaatst met alle regels rondom indoor sporten. Ook hebben zij op duidelijke wijze beschreven hoe zij gebruikmaken van markeringsvelden, zodat er continu 1,5 meter afstand wordt gehouden. Haal er je voordeel uit!

Ga naar de website van Avior

Organisatie indoor volleybal  
Om volleybal verantwoord en veilig te organiseren, hebben wij speciaal voor de verenigingen een pagina ingericht waar alle informatie en hulpmiddelen te vinden zijn. Denk hierbij aan de protocol verantwoord sporten, een overzicht met meestgestelde vragen van NOC*NSF en daarbij vind je er ook altijd de meest actuele FAQ Indoor volleybal. Check hiervoor de pagina Organisatie indoor volleybal.  

Ga naar Organisatie indoor volleybal 

Blijf bewegen! 
Binnen de geldende maatregelen is er gelukkig nog ruimte om te sporten, ook voor ons. De overheid heeft er bewust voor gekozen om sporten voor volwassen niet te verbieden, omdat zij zich ervan bewust zijn dat ook sporten en bewegen voor iedereen belangrijk is en blijft, mits een ieder zich houdt aan de gestelde richtlijnen. Net als de maatregelen van de afgelopen maanden, is de lijn die we nu hanteren in samenspraak met andere sportbonden, NOC*NSF en het Ministerie van VWS tot stand gekomen. 

Ondertussen blijven we gezamenlijk met bovengenoemde partijen het gesprek voeren over het verantwoord verruimen van de maatregelen voor de Nederlandse topcompetities en de breedtesport.

Wij staan voor je klaar!  
Heb je vragen over de inhoud van het protocol? Neem dan contact op met de medewerkers wedstrijdwezen uit jouw regio.Voor algemene vragen over de toepassing van het protocol kun je contact opnemen met Janine Pleizier via janine.pleizier@nevobo.nl.