Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 25-11-2020

Nevobo genomineerd voor Peace and Sport Award 2020

Het Volleyball4Life-programma van de Nevobo is genomineerd voor de prestigieuze Sport for Development and Peace Program of the Year.

Deze prijs wordt uitgereikt aan organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan een betere wereld door middel van sport. De bekendmaking van de winnaar gebeurt online op 14 december.

De nominatie is speciaal voor de impact die Volleyball4Life heeft gecreëerd voor meisjes in Nepal. Het programma gebruikt de unieke elementen van volleybal om meiden op het platteland levensvaardigheden aan te leren. Zij hebben te kampen met veel uitdagingen om een goede toekomst te creëren. Nog steeds worden jonge vrouwen al voor hun achttiende uitgehuwelijkt, hebben ze minder toegang tot school en hebben ze weinig regie over hun leven. Volleyball4Life biedt volleybaltrainingen, ‘life skills’ oefeningen en begeleiding waardoor deze meiden meer zelfvertrouwen ontwikkelen, zich leren uit te spreken en leren besluiten te nemen.

Volleyball4Life begon bij Nepalees ex-international Kopila Upreti. Vanuit haar eigen levenservaring, waarin ze door middel van volleybal een beter leven wist op te bouwen, stelde zij zich als levensdoel om meisjes in Nepal te helpen. De Nevobo heeft samen met haar, met experts en de in Nederland gevestigde non-profit International Sports Alliance Youth het Volleyball4Life programma ontwikkeld en opgezet. Voor de uitvoering is de Nevobo een samenwerking gestart met verschillende partners, zoals het Net4Kids en het Child Watabaran Center Nepal, die dertien gemeenschappen in het land ondersteunt. Hiermee is de continuïteit gewaarborgd.

In 2021 zal Volleyball4Life ook gaan starten in Rwanda, Senegal, Gambia, Lesotho en Niger. Hiervoor werkt Nevobo samen met World2Win en OlympAfrica.

Lees hier meer over Volleyball4Life.