fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 06-11-2020

Lokaal Sportakkoord biedt gratis ondersteuning

Blijf de vitale en toekomstbestendige vereniging voor jong en oud door gebruik te maken van de kosteloze ondersteuningsmogelijkheden vanuit het Lokaal Sportakkoord.

In vrijwel iedere gemeente is of wordt een Lokaal Sportakkoord gesloten. Dat is goed nieuws, want in dit akkoord staan de lokale ambities en afspraken die bijdragen aan de nationale ambitie om zoveel mogelijk mensen te laten sporten en bewegen.  

Jouw vereniging levert al een belangrijke bijdrage aan deze ambitie door volleybal aan te bieden in jouw regio, voor jong en oud. Maar hoe zorg je er als vereniging voor dat je een toekomstbestendige en vitale volleybalvereniging blijft en daarmee deze bijdrage kunt blijven leveren? Het Lokale Sportakkoord biedt jouw vereniging gratis mogelijkheden om daarin te ondersteunen.  

Kosteloos gebruikmaken van ondersteuningsmogelijkheden 
Er zijn vele ondersteuningsmogelijkheden beschikbaar, sportbreed en ook volleybalspecifiek. Wellicht hebben de trainers binnen jouw vereniging behoefte aan trainersbegeleiding en -ondersteuning, zodat zij over de juiste handvatten beschikken om jouw leden te voorzien van een goede en leuke training. In dat geval kun je vanuit het Lokaal Sportakkoord kosteloos gebruikmaken van een opleiding die gericht is op trainersbegeleiding. Gaan enthousiaste ouders CMV-teams begeleiden tijdens wedstrijden, dan is het volgen van een beginnerscursus uitermate geschikt om goed beslagen ten ijs te komen. Daarnaast zijn er voor bestuursleden ook vele workshops en coaching trajecten beschikbaar om zich verder te ontwikkelen. Naast deze voorbeelden zijn er nog vele andere mogelijkheden op het gebied van begeleiding en ontwikkeling. 

Ondersteuningsmogelijkheden in een overzicht 
Een groot deel van deze ondersteuningsmogelijkheden op het gebied van begeleiding en ontwikkeling vind je in de factsheet Sportakkoord & Volleybal. De ondersteuningsmogelijkheden zijn gerangschikt op basis van de zes ambities uit het Nationaal Sportakkoord. Kom je er niet uit, dan staat je Nevobo accountmanager voor je klaar om samen te beoordelen welke ondersteuningsmogelijkheden bij jouw clubambities passen. 

Factsheet Sportakkoord & Volleybal 

Kom in actie! 
Heb je de ambities voor jouw club scherp en heb je ondersteuningsmogelijkheden gevonden die jouw vereniging helpen bij het realiseren hiervan? Dan is het tijd om in actie te komen. Neem hiervoor contact op met de adviseur lokale sport in jouw gemeente. Check onze FAQ Lokaal Sportakkoord hoe je met jouw adviseur lokale sport in contact komt om de ondersteuningsmogelijkheden kosteloos aan te vragen. Naast deze vraag vind je ook andere veelgestelde vragen omtrent het Lokaal Sportakkoord. 

FAQ Lokaal Sportakkoord 

Vragen? 
Heb je vragen over het Lokaal Sportakkoord? Veelgestelde vragen worden beantwoord in de FAQ Lokaal Sportakkoord. Ook onze accountmanagers staan voor je klaar om je te woord te staan! Raadpleeg de contactgegevens van de accountmanager in jouw regio.  

Heeft jouw gemeente geen Lokaal Sportakkoord, neem ook dan contact op met jouw Nevobo accountmanager om de mogelijkheden te bespreken.