Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 22-09-2020

Doe mee aan de NOC*NSF Nationale Sportweek!

Doet jouw vereniging al mee aan de NOC*NSF Nationale Sportweek?

Je kunt nog t/m zondag 27 september een activiteit organiseren óf aanhaken bij een initiatief.  

Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijkebijdrage aan de samenleving en aan ieder individu. Deelnemen aan sport betekent vaak ook deelnemen aan de maatschappij. Zoveel mogelijk mensen in Nederland moeten dan ook met plezier kunnen sporten en bewegen. Dat staat centraal tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Doet jouw vereniging ook mee? De NOC*NSF Nationale Sportweek is dé gelegenheid om je club en onze sport in schijnwerpers te zetten.

Van 18 tot en met 27 september openen honderden sportbonden,clubs, scholen, sportfederaties en gemeenten hun deuren. Tien dagen lang draait werkelijk alles om sport. Elke dag van de week staat in het teken van een ander thema, zoals ‘voeding’, ‘inclusief sporten’, ‘duurzaamheid’ en ‘vitaliteit op de werkvloer’. Want sport kan op tal van terreinen van grote betekenis zijn.Een vitaal Nederland bereik je echter niet alleen. Hoe meer partijen meedoen met de NOC*NSF Nationale Sportweek, hoe meer potentiële sporters we bereiken.En dan zijn de clubs essentieel, want daar gebeurt het. Daar kunnen mensen elke dag ervaren hoe leuk het is om te sporten.

Wat kun je doen?
Meedoen kan op talloze manieren. Misschien wil je op jouw club tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek een open dag organiseren of wellicht denk je aaneen clinic of een toernooi speciaal voor beginners. En vergeet niet dat er in het algemeen veel wordt georganiseerd tijdens de week, dus wie weet kun je aanhaken bij een initiatief. 

Houd rekening met de coronarichtlijnen
Wel geldt voor alle sportactiviteiten tijdens de Sportweek: hou rekening met de geldende coronarichtlijnen, dus wees creatief. Er zijn veel mooie buitenlocaties in de omgeving, of mogelijkheden om te sporten op anderhalve meter afstand. Alleen gezamenlijk kunnen we laten zien dat iedereen kan genieten van sporten en bewegen!

Maak gebruik van de protocollen!
Doe je mee met jouw vereniging? Leuk! Om dit verantwoord te organiseren i.v.m.met het coronavirus, kun je gebruikmaken van de opgestelde protocollen:

Voor outdoor volleybal: Organisatie outdoor volleybal 
Voor indoor volleybal: Organisatie indoor volleybal

Hoe doe je mee?
Elke sportclub kan meedoen aan de NOC*NSF Nationale Sportweek door zich hier in te schrijven. Heeft jouw sportclub al leuke ideeën voor sportactiviteiten? Voer ze dan uit tijdens de Sportweek. Zo zorgen we er samen voor dat we zoveel mogelijk mensen sportplezier laten beleven!

Lees meer en meld je aan!