Nieuwsafbeelding
 • Publicatie 31-08-2020

Scheids, we hebben je gemist!

‘Week van de Scheidsrechter 2020’ start bijna! En wat hebben we deze helden gemist tijdens de coronacrisis. Het wordt de hoogste tijd om ze te vertellen hoe belangrijk we hen vinden.

Van vrijdag 2 t/m zondag 11 oktober geven we onze scheidsrechters weer de eer die hen toekomt tijdens de jaarlijkse Week van de Scheidsrechter. Na een lange coronaperiode van ‘stilzitten’, staan onze scheidsrechters weer te popelen om de bok te bestijgen. Zij maken de wedstrijden voor alle verenigingen weer mogelijk. Het is de hoogste tijd om ze te vertellen hoe belangrijk zij voor ons zijn. 

Zij reizen stand en land af, voor ons 
De scheidsrechter is een onmisbare kracht tijdens een volleybalwedstrijd. Zij zorgen ervoor dat alle teams kunnen genieten van onze prachtige sport. Iedere week stappen zij in hun auto, op de fiets, nemen ze de loopwagen of pakken ze de trein met een op de kop-getikte railrunner om de wedstrijden te leiden. En ook al zijn we het niet altijd eens met de beslissingen die zij maken, zij doen het voor ons, zodat wij het spelletje kunnen beoefenen. 

Blijk van waardering  
Wij als Nederlandse Volleybalbond, steunen de Week van de Scheidsrechter van harte en helpen onze verenigingen graag om hun arbiters een mooie blijk van waardering te geven. We roepen alle verenigingen dan ook op om in de actieweek hun scheidsrechter te bedanken en te vertellen hoe blij we met ze zijn. Hoe? Dat mag je helemaal zelf bepalen. Een aantal tips: 

 • Versier de stoel van je scheidsrechter 
 • Trakteer je scheidsrechter na de wedstrijd 
 • Bak een taart voor je scheidsrechter 
 • Neem jullie scheidsrechter mee uit eten  
 • Rol een rode loper uit richting de bok 
 • Geef een gesigneerd shirt of mondkapje namens je team 
 • Geef de scheidsrechter een gepersonaliseerd flesje desinfectiemiddel  
 • Doe 10 lunges nadat je commentaar levert op de scheids en zeg sorry 
 • Versier de entree van de sporthal, speciaal voor de scheids 
 • Schrijf een brief waarin je aangeeft hoe erg de scheids werd gemist tijdens corona 
 • Ontwikkel een neptattoo met #Volleyscheids en draag deze met trots tijdens de wedstrijd 
 • Maak een speciaal lied voor de scheids en zing het in de kantine achteraf 

 Wat je ook doet, zorg ervoor dat de scheids zich tijdens de Week van de Scheids ontzettend bijzonder voelt! 

Coronaproof bedanken 
Superleuk als jullie de scheidsrechters op een originele manier bedanken. Let er echter wel op dat dit op verantwoorde wijze gaat. Volg daarom altijd de regels op van het RIVM. Zo vermijden we gezamenlijk onnodige risico’s.  

Regels RIVM 

Tips coronaproof bedanken 
Heb je een cadeautje of een kaart die je wilt geven? Dan zijn er tal van mogelijkheden om dit coronaproof te overhandigen. In ons promotiepakket, welke we uiteraard nog niet gaan verklappen, omdat de scheidsrechters mee kunnen lezen, hebben we er al eentje verstopt. Verder kun je het volgende doen: 

 1. Overhandig je bedankje met een afvalknijper (schoon, het liefst nieuw)
 2. Schuif het naar de scheidsrechter op een vriendelijke manier. Niet alsof je leven ervan afhangt, want dan mag de scheidsrechter nog achter zijn bedankje aan gaan ook. 
 3. Rol. Idem dito aan het schuifverhaal. 
 4. Gooi het rustig met een mooie boog, zodat de scheidsrechter goed kan inschatten waar zijn bedankje ongeveer terecht komt. 
 5. Vlieg… 

Promotiepakket ‘Week van de Scheidsrechter’ 
Alle bij ons aangesloten verenigingen ontvangen in de loop van de maand september een e-mail met daarin de verwijzing naar een toolkit met middelen om via de eigen (online) clubkanalen aandacht te besteden aan de Week van de Scheidsrechter. Per post ontvangt iedere verenigingen bovendien een setje complimenten-kaarten waarmee teams hun scheidsrechters op originele wijze kunnen bedanken. Uiteraard mag je ook een eigen acties bedenken, graag zelfs!  

We zijn erg benieuwd op welke ludieke manier jullie je scheidsrechter bedanken. Maak een foto van jullie actie(s) en deel deze op social media met #Scheidsbedankt en #Volleyscheids.  

Samen maken we er weer een topweek van: heel veel plezier tijdens de Week van de Scheidsrechter 2020!