fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 10-07-2020

Terug- en vooruitblik succesvol SchoolVolley+

SchoolVolley+ ging bij 80 basisscholen en BSO’s langs om vervolgens 8.000 kinderen in beweging te krijgen! Dit kunnen we gerust een succes noemen. Waar is dit alles begonnen en hoe gaat het verder?

Op 12 mei trapten we het succesvolle concept SchoolVolley+ af bij basisschool De Horizon in Hoogland. Onder toeziend oog van technisch directeur Joop Alberda gaf Robin de Kruijf de eerste clinic met als doel bassischolen en buitenschoolse opvangcentra in crisistijd te ontlasten en ervoor te zorgen dat kinderen blijven bewegen. 


Onze rol als sportbonden en -organisaties 

Met SchoolVolley+ omarmen wij het basisonderwijs. Wij als sportbond, en dat geldt voor alle andere sportbonden en -organisaties, hebben de kracht om samen met het onderwijs te werken aan een vitalere samenleving. En een gezonde en vitale samenleving is minder kwetsbaar in de huidige coronacrisis. Hiermee laten we zien wat we voor de samenleving kunnen betekenen. 

Oproep sporticonen ‘Bewegen als het nieuwe normaal’ 
Met SchoolVolley+ geven wij invulling aan de oproep van Joop Alberda en zes andere sporticonen: ‘Bewegen als het nieuwe normaal’. Zij pleiten er in deze oproep voor om werk te maken van een vitale samenleving, met daarin een cruciale rol voor sport en bewegen. 

En met resultaat! 
Samen met onze internationals, bondstrainers, clinicgevers en verenigingen hebben we de handen ineengeslagen om tot nu toe 80 basisscholen en BSO’s, en daarmee 8.000 kinderen, een onvergetelijke tijd te bezorgen. We doen dit door volleybalclinics te geven op velden die aanwezig waren op schoolpleinen, grasvelden, parkeerplaatsen en in het zand, maar ook zonder veld bieden we de kinderen volleybalgerelateerde oefeningen en spelletjes aan. 

SchoolVolley+ in de zomerperiode 
We zijn nog niet klaar. We blijven de komende zomerperiode SchoolVolley+ aanbieden aan BSOs om hen te ontlasten en kinderen op een leuke manier te laten bewegen. Hiervoor kunnen BSO’s zich aanmelden middels onderstaand formulier.  

Aanmelden SchoolVolley+ 

Ook als vereniging kun je dit concept blijven inzetten om BSO’s te ondersteunen in de zomerperiode. Hiermee promoot je jouw vereniging en onze mooie sport volleybal.  

Aanmelden SchoolVolley+ voor verenigingen 

Internationals sluiten minder aan 
Gezien de versoepelingen in onder andere de sport, zijn onze internationals en bondstrainers minder beschikbaar. Hierdoor is de kans minder groot dat een international aansluit bij een SchoolVolley+ clinic. 

Bedankt! 
Basisscholen, BSO’s, internationals, bondstrainers, clinicgevers, verenigingen, allen ontzettend bedankt voor jullie inzet tot nu toe! Op naar meer gave clinics.