fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 26-06-2020

Hoe organiseer je per 1 juli (outdoor) volleybal?

Per 1 juli worden de beperkingen voor sporten, zowel in de zaal als buiten, voor alle leeftijdsgroepen opgeheven. Maar waar moet je per 1 juli nog wel rekening mee houden?

De aangekondigde versoepeling is goed nieuws voor sportend Nederland. Per 1 juli krijgen we de kans om zonder fysieke beperkingen in het veld te genieten van volleybal, zowel indoor als outdoor! De 1,5 meter afstandsregel blijft van kracht, maar voor de sportsector is tijdens het sporten een uitzondering gemaakt om in de sport en spelsituaties waar het niet mogelijk is de 1,5 meter tijdelijk of zo kort mogelijk los te laten. Kortom, we mogen weer ‘gewoon’ spelen! 

Maar waar moet je per 1 juli nog wel rekening mee houden? 
Voor indoor en outdoor volleybal zijn er nog wel een aan maatregelen die in acht genomen moeten worden tijdens het organiseren. Hieronder vind je meer informatie. 

Organisatie outdoor volleybal 
Voor het organiseren van outdoor volleybal zijn de protocollen herschreven op basis van de wijzigingen per 1 juli. Dit geldt ook voor de communicatiemiddelen die begin volgende week gepubliceerd worden op onze website bij ‘Organisatie outdoor volleybal’. Houd hiervoor onze social media (Twitter en Facebook) en website in de gaten. De overige informatie op deze pagina is up-to-date. Dit zie je aan ‘per 1 juli’.  

Organisatie outdoor volleybal

Organisatie indoor volleybal 
Waar eerder al outdoor volleybal georganiseerd kon worden, krijgen we per 1 juli ook de mogelijkheid om weer de zaal in te gaan! Om indoor volleybal op een verantwoorde wijze te organiseren zijn er nieuwe protocollen geschreven, speciaal voor indoor sportEr is een algemeen landelijk protocol voor de gehele sport gemaakt en specifiek voor de volleybalsport geven wij aanvullende tips voor het opstarten van indoor volleybal. Ook zijn er communicatiemiddelen beschikbaar gesteld door NOC*NSF. Deze kun je gebruiken in jouw communicatie met leden en op de accommodaties van jouw club.

Organisatie indoor volleybal

Sportkantines per 1 juli 
Per 1 juli kunnen sportkantines weer opgestart worden. Daarbij komen vele aspecten kijken waar rekening mee gehouden dient te worden. Deze checklist helpt om de juiste stappen te zetten. 
Bij het openstellen van je sportkantine per 1 juli is het van belang om de regels van de Rijksoverheid in acht te nemen en de protocollen op van Koninklijke Horeca Nederland op te volgen. 

Bekijk hier de checklist kantines en overige hulpmiddelen 

Organisatie beachvolleybal Nevobo 
Ook wij werken hard aan de herstart van de beachvolleybalcompetities en -toernooien vanuit de Nevobo. Begin volgende week lanceren wij de kalender en heb je de mogelijkheid om je weer in te schrijven. De Nationale Beach Competitie en het Junior Beach Circuit starten in het weekend van 4 juli en het Summer Beach Volleyball Circuit start op het strand van Scheveningen in het weekend van 11 juli. Reserveer de datum alvast in je agenda. Op naar een zomer vol (beach)volleybal!  

Houd volleybal.nl in de gaten voor meer informatie!