Peter Sprenger (fotohoogendoorn.nl)
Peter Sprenger (fotohoogendoorn.nl)
  • Publicatie 21-03-2020

Boodschap Nevobo voorzitter Peter Sprenger

"Met elkaar kunnen we er ons als volleyballers en als Nederlanders doorheen slaan. Stay strong en blijf elkaar helpen!"

Beste volleybal vrienden,

Het is niet het moment om wijzere woorden tot jullie te richten dan de premier en onze Koning al gedaan hebben. We zijn allemaal nu bezig met de zaken en mensen om ons heen die onze aandacht vragen. Veel van jullie hebben zich ook bij de club of elders in volleyballand bezig gehouden met het opschorten van activiteiten en de intensieve communicatie daaromheen. We leveren hiermee vanuit de gehele sport een belangrijke bijdrage aan het vertragen van de verspreiding van het coronavirus. Heel veel dank voor jullie onvermoeibare inzet, want het is geen leuke maar wel een zeer belangrijke taak.

We beseffen allemaal dat we een hoger doel dienen waarbij de gezondheid van iedereen op de eerste plaats komt. Jullie zullen allemaal in je privé- en werkomgeving met de gevolgen te maken hebben. En daar komen bij veel mensen ook de nodige persoonlijke zorgen bij over hun naasten of hun werk. Gelukkig hebben we als sporters de mentaliteit elkaar te helpen en te steunen. In alle opzichten is het woord TEAM belangrijker dan ooit. Het is fijn dat mensen op elkaar kunnen rekenen in deze onzekere tijd.

Als Nevobo trekken we natuurlijk solidair op met de andere sportbonden en NOC*NSF. Waar we kunnen zullen we onze bijdrage leveren aan het welzijn en gezondheid van heel Nederland. We hopen natuurlijk dat de gevolgen van deze uitzonderlijke situatie binnen de perken zullen blijven, maar beseffen ook dat er nog veel onzekere factoren zijn. Vanaf deze kant wil ik jullie - mede namens het bestuur en de directie - heel erg bedanken voor alle dingen die jullie doen en veel sterkte wensen bij de uitdagingen en zorgen in jullie persoonlijke omgeving. Met elkaar kunnen we er ons als volleyballers en als Nederlanders doorheen slaan. Stay strong en blijf elkaar helpen!

Peter Sprenger
Voorzitter Nevobo