Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 01-10-2019

Volleyballen tijdens de Krajicek Tournament Day

Side event volleybal tijdens finales Krajicek Tennis Tour drukbezocht

Bij de Krajicek Tournament Day (KTD) afgelopen zondag in Rotterdam Ahoy werd niet alleen getennist. Eén van de side events die naast de finales van de Krajicek Tennis Tour werd georganiseerd, was volleybal. Zo’n 300 kinderen van playgrounds uit het hele land maakten in de sporttempel, een paar weken geleden nog de arena van het EK Mannen, kennis met onze sport. Via de challenges konden ze laten meten wie er het hoogst sprong, het hardst smashte en wie het snelste reactievermogen had.

Voorafgaand aan de Tournament Day konden sportleiders en scholarshippers (begeleiders van de Krajicek Playgrounds) zich inschrijven op het onderdeel volleybal. Daarmee gaven ze meteen aan graag aan de slag te willen met volleybal op hun eigen playground. Om dat mogelijk te maken, kregen ze vanuit de Nevobo een smashtas, met daarin volleyballen,een koord dat als netband fungeert, een streetsmash spellenboekje voor sportleiders en leskaarten van verschillende challenges waarmee alvast geoefend kon worden voor de KTD.  

Krajicek Foundation en Nevobo
Er worden jaarlijks sporttoernooien speciaal voor de Krajicek Playgrounds georganiseerd. “De Krajicek Foundation is maatschappelijk partner van de Nevobo, samen trekken we op om kinderen de kracht van sport te laten ervaren. In dit geval door volleybal als spelvorm structureel onderdeel te laten uitmaken van het aanbod op de Krajicek Playgrounds, waarvan ons land er inmiddels 125 telt,” licht Margeet Wigmans, accountmanager van de bond toe. “We blijven de komende tijd samenwerken om zoveel mogelijk kinderen op een laagdrempelige, actieve manier kennis te laten maken met volleybal op de Krajicek Playgrounds.”