Winnaars NK Masters Beach 2023

Winnaars NK Masters Beach 2023

Gepubliceerd op 5 september 2023

Op zondag 3 september werd het beachseizoen traditioneel afgesloten met het NK Masters Beach. De achttien beachvelden van Irene Beach lagen er weer prachtig bij op een zomerse dag in Bilthoven.

Dames 70+

In de leeftijdscategorie 70+ bij de dames gingen veertien teams met elkaar de strijd aan. In de finale wist het oppermachtige duo Sue Calligaris/Marta Scali goud te veroveren door eenvoudig te winnen van Tessel Galesloot/Loes Janssen. Het brons was voor Linda Brouwer en Marijke van Roekel.

Dames 90+

De leeftijdscategorie dames 90+ werd aangevuld met twee teams uit de categorie 110+, zodat uiteindelijk acht teams om de hoogste eer speelden. Indrukwekkend feitje: de gezamenlijke leeftijd van het oudste duo in deze categorie is 114 jaar. Team Aida Lennaerts/Ilona Lievaart wist haar favorietenrol waar te maken door met de gouden medaille naar huis te gaan. Het zilver was voor Jeantine Geleijnse/Kristel Kemper en het brons ging naar ‘good old’ Ineke Schorning/Willy Velsink-Streefland.

Heren 70+

Tijdens de heren 70+ finales moest team Michiel Boudewijn/Jasper Niewold helaas opgeven. Daardoor ging het goud naar Peter Dijk/Feiko de Jager. Na een spannende driesetter wisten Matthijs Agterberg en Pawel Nowotczynski de bronzen plak te veroveren.

Heren 90+

Het favorietenteam Ed Bontrop/Jeroen Lith won de gouden medaille in deze categorie. Het zilver was voor Carlos Mendes De Souza en Nico Weerkamp die zich kranig weerden in de finale. Het duo Matthijs Brul/Michiel van der Hagen stond trots op de derde plaats op het podium.

Heren 110+

Voor het tweede jaar op rij stonden de mannen in de leeftijdscategorie 110+ met de blote voeten in het zand en ze maakten er een waar spektakel van. Het benoemen waard: de gezamenlijke leeftijd van het oudste herenteam in deze categorie is 131 jaar.

De Nederlandse Italianen Raffaele Campagnuolo en Andrea Toni gingen met goud naar huis, ten koste van beachteam Guus Klein Lankhorst/Gerben Vos. Vanwege een blessure ging de kleine finale niet door en mochten Marnix Mosselman en Steef van de Velde het brons in ontvangst nemen.

Afsluitende BBQ

Na een zonnige beachvolleybaldag verzorgden Wouter van Gilst en Bart van Goes een heerlijke BBQ. De 102 deelnemers, vele kinderen en andere toeschouwers werden getrakteerd op heerlijke (vega)burgers.

Save the date

Het NK Masters wordt volgend jaar georganiseerd op zondag 1 september bij Irene Beach in Bilthoven. Noteer deze datum alvast in jouw agenda!