Wie worden de nieuwe Nederlandse jeugdkampioenen?

Wie worden de nieuwe Nederlandse jeugdkampioenen?

Gepubliceerd op 3 april 2023

CMV-, C-, B-, A- én de A+-jeugd, maken zich op voor dé finales van de Volleybaldirect Open (NOJK) aanstaande zaterdag 8 april in Tilburg, Middelbeers, Panningen, Gemert en Meijel.

De finales van het grootste jeugdkampioenschap van Nederland bereiken is al een prestatie, maar als je eenmaal bij die laatste acht zit, ga je komende zaterdag voor dat ultieme doel: Nederlands kampioen worden! Met nog vijf dagen te gaan, maken de finalisten en hun supporters zich op voor de finales van de Volleybaldirect Open 2022-2023.

Zuid-Nederland het strijdtoneel

Tachtig teams treden aanstaande zaterdag aan voor de ontknoping van het belangrijkste en leukste jeugdkampioenschap van het land. Maar waar vind je de finalisten?

-De jongste categorie, CMV, speelt haar finalewedstrijden in De Klep in Middelbeers
-De C-jeugd meldt zich zaterdag in Sportcentrum Molenbroek in Gemert
-De B-finalisten reizen af naar de De Körref in Meijel
-De A-jeugd strijdt in Piushof in Panningen
-De extra categorie meiden en jongens A+ gaan de strijd aan in Topsporthal Tilburg

Kom kijken! 

Wie de talentvolle jeugd in actie wil zien, kan komen kijken: de toegang is in alle hallen gratis. Mocht je niet in de gelegenheid zijn af te reizen naar één van de finalehallen en toch de finales van de B-jeugd willen aanschouwen, dan heb je geluk. Via de livestream zijn enkele wedstrijden te volgen in de Körref in Meijel. Check hiervoor aanstaande zaterdag Volleybal.nl.

Finalisten

Met maar liefst acht finaleteams zijn Sliedrecht Sport uit Sliedrecht en Sudosa-Desto uit Assen de hofleveranciers van de finales, maar ook SV Dynamo uit Apeldoorn maakt indruk met zes teams in de eindstrijd. Met de goede prestaties tot nu toe, maken deze clubs nog kans op de prijs voor de best presterende vereniging overall: de Jaap van Kasteel trofee. 

Je zou bijna denken dat vooral de grote clubs het goed doen in de Volleybaldirect Open, maar ook de kleinere verenigingen leveren finalisten. De CMV-jongens van Forza uit Hoogland bijvoorbeeld, of Dinto meisjes C uit Warmenhuizen. Zij mengen zich ook in de strijd om het kampioenschap van de Volleybaldirect Open. 

Op naar de finales van de Volleybaldirect Open 2022-2023, op naar tien nieuwe Nederlandse jeugdkampioenen!