VT4-workshops: Sportpsychologie & Coaching

VT4-workshops: Sportpsychologie & Coaching

Gepubliceerd op 4 december 2023

Dit seizoen zijn alle geïnteresseerde trainers welkom om de workshops van de VT4-opleiding bij te wonen. VT2-, VT3- en VT4-trainers kunnen drie licentiepunten per workshop verdienen voor hun licentieverlenging. In december en januari staan twee boeiende workshops op de planning: één gewijd aan sportpsychologie en de andere aan coaching.

Sportpsychologie door Tim Koning

Vrijdag 15 december 2023, 19.00 – 22.00 uur
Locatie: Sportcentrum Papendal, Arnhem

Tegenwoordig lijkt alles gericht te zijn op directe resultaten en efficiëntie, met een sterke focus op de eerstvolgende wedstrijd. Deze korte-termijnbenadering legt veel nadruk op presteren, wat op de lange termijn de sportieve ontwikkeling kan belemmeren. Het probleem gaat dieper: de nadruk op resultaten kan een kind de boodschap geven dat je alleen waardevol bent zolang je presteert. Het draait niet om 'wie' je bent, maar om 'wat' je doet. Als trainers en coaches in Nederland spelen wij een cruciale rol in het veranderen van deze mindset.

Tijdens deze workshop gaan we dieper in op de balans tussen presteren en plezier. We zullen de zes bronnen van plezier ontvouwen, praktijkcasussen behandelen en reflecteren op ons eigen handelen. Het is een gelegenheid om te begrijpen hoe we, als begeleiders, de ontwikkeling van de jongeren met wie we werken, beïnvloeden. Als je worstelt met het handhaven van balans, twijfelt over je gedrag, of hulp nodig hebt bij het begeleiden van atleten in het ontwikkelen van diverse vaardigheden, nodigen we je uit om deel te nemen aan deze sessie.

Tim Koning behaalde zijn bachelor (klinische) psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en voltooide daar tevens zijn master in sport- en prestatiepsychologie. In 2021 debuteerde hij met zijn boek 'De Talentformule' en in 2023 schreef hij een vervolg, getiteld 'Groeimindset'.

Coaching door Redbad Strikwerda

Vrijdag 19 januari 2024, 19.00 - 22.00 uur
Locatie: Sportcentrum Papendal, Arnhem

Redbad Strikwerda is hoofdtrainer/coach van Eredivisieteam Draisma Dynamo, opleider bij de Nevobo en trainer RTC Apeldoorn jongens. In deze workshop worden diverse onderwerpen besproken zoals, voorbereiding wedstrijd, keuzes in het kader van strategie, periodisering in het seizoen, kijkgedrag van coaches tijdens de wedstrijden en het doelen stellen voor wedstrijden.

Aanmelden

Klik op onderstaande button om je aan te melden voor de workshops. Kosten zijn €25 per workshop.