Netzo Amsterdam organiseert 33e editie Eulevoto

Netzo Amsterdam organiseert 33e editie Eulevoto

Gepubliceerd op 23 februari 2024

Van vrijdag 29 tot en met zondag 31 maart vindt het 33e European Lesbian Volleyball Tournament (Eulevoto) plaats in Amsterdam. Dit jaar heeft Volleybalvereniging Netzo de taak op zich genomen om dit toernooi te organiseren. Zij nodigen queer vrouwenteams uit heel Europa uit om deel te nemen.

De traditie voor dit jaarlijkse Europese volleybaltoernooi voor queer vrouwenteams begon in 1989 toen een groep lesbische volleybalsters uit Berlijn besloot een lesbisch volleybaltoernooi te organiseren, dat ze Eulevoto werd genoemd. Aan de eerste editie namen voornamelijk teams uit Nederland en Duitsland deel, maar al snel groeide het toernooi uit tot een internationaal evenement met de deelname van teams uit meer dan 15 landen, waaronder Oostenrijk, Frankrijk, Polen en dit jaar voor het eerst ook Griekenland.

Sporten in een veilige omgeving

Wat dit toernooi extra speciaal maakt, is dat de organisatie elk jaar in handen is van een ander team of land. Dit jaar heeft Volleybalvereniging Netzo uit Amsterdam de taak op zich genomen. De vorige editie was in Riga en voorafgaand aan het toernooi was er nog geen locatie voor 2024 vastgesteld. Op het slotfeest van de voorgaande editie besloten leden van Netzo dat het tijd was om het toernooi na 20 jaar weer naar Nederland te halen en zo geschiede. Vrijwilligers van de verenigingen zullen eind maart teams verwelkomen in onze hoofdstad om samen te volleyballen, te genieten van lekker eten en drinken, te lachen en samen te zijn in een fijne, veilige omgeving. Voor veel mensen misschien heel normaal, maar helaas is dat nog lang niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend.

Heb je interesse om mee te doen of wil je meer informatie over dit toernooi? Bezoek de website van Eulevoto voor alle details. Inschrijven is mogelijk tot en met 29 februari.