Volleybal is meer dan een leuke sport

Volleybal is meer dan een leuke sport

Gepubliceerd op 4 oktober 2019

Volleyball4Life, het programma waarmee meisjes in Nepal versterkt worden door volleybal. Kopila Upreti, ex-international en uitvoerder project, vertelde hier op uitnodiging van de FIVB meer over.

Op donderdag 3 oktober bezochten Nepalees ex-international, Kopila Upreti en manager Sportontwikkeling van de Nevobo, Peter van Tarel, het hoofdkantoor van de FIVB in Lausanne. Beiden werden uitgenodigd door de wereldvolleybalbond om het programma Volleyball4Life te presenteren om vanuit daar de mogelijkheden voor ondersteuning te onderzoeken. Volleyball4Life is een programma welke zich richt op het aanleren van belangrijke vaardigheden bij meisjes in Nepal door middel van volleybal, zodat zij in staat zijn om zelf overwogen keuzes te maken.

De FIVB heeft nog geen concrete ondersteuning aangeboden naar aanleiding van de presentatie, maar toonde veel respect voor Kopila Upreti en was enthousiast over het programma Volleyball4Life! Binnenkort komen de FIVB, Kopila Upreti, Peter van Tarel en overige programmaleden weer samen om tot concrete afspraken te komen.

De kracht van Volleyball4Life: Kopila Upreti

Kopila is dé meest succesvolle volleybalster uit Nepal. Met haar indrukwekkende levensverhaal, waarin volleybal het verschil heeft gemaakt, inspireert zij meisjes in afgelegen gebieden aan de voet van de Himalaya. Ze verzorgt volleybaltrainingen op scholen en koppelt deze aan vaardigheden zoals het zelf maken van keuzes, zich durven uitspreken en het vinden van eigen talenten en passie.

Ontwikkelen van volleybal, ook internationaal

De Nevobo helpt in samenwerking met Net4Kids, een organisatie die kinderhulpprojecten koppelt aan Nederlandse ondernemers, Volleyball4Life te ontwikkelen en ondersteunt Kopila in de uitvoering van het programma in Nepal. Daarnaast is de Nevobo in gesprek met andere landen zoals Senegal, om dit programma óók daar te starten.