Video: Supersamenwerking in Rotterdam
Sportief & Maatschappelijk goud

Video: Supersamenwerking in Rotterdam

Gepubliceerd op 21 april 2023

Rotterdam Sportsupport en Nevobo investeren in toekomstbestendige clubs.

De gemeente Rotterdam, Nevobo en vijf Rotterdamse volleybalverenigingen hebben hun krachten sinds een paar jaar gebundeld in de zogenaamde ‘Supersamenwerking’. De deelnemende clubs haken op die manier aan bij het professionaliseringstraject van de Nevobo en het Actieprogramma Verenigingen van Rotterdam Sportsupport.

Actieprogramma Verenigingen

Het Actieplan Verenigingen bevat acties die bijdragen aan vitale, veilige en toekomstbestendige sportverenigingen. Vanuit dit programma ondersteunt Rotterdam Sportsupport een aantal goede voorbeelden uit de stad, door middel van inspiratie en ondersteuning op het gebied van ondernemerschap, het vernieuwen van aanbod en het veranderen van de organisatievorm, zodat clubs toekomstbestendig blijven.

Professionaliseren van clubs

Vanuit het Set-up Programma investeert de Nevobo in beroepskrachten bij verenigingen. Daarbij zijn de clubs in de lead en is het doel om de vereniging vanuit de basis te versterken. De vijf Rotterdamse volleybalverenigingen RVB Libanon ’50, Volley Zuid, Hou Stand, Fusion en Beach Club Rotterdam hebben gezamenlijk een plan opgesteld. Daarin komen meerdere ambities terug, waaronder het organiseren van toernooien en trainers- en scheidrechtersopleidingen. William Klaver is als beroepskracht verbonden aan de Supersamenwerking. Hij organiseert activiteiten die voortvloeien uit de gedeelde ambities van de clubs en zorgt ervoor dat de betrokken vrijwilligers hun werk goed kunnen doen.

Video: Supersamenwerking Rotterdam

Bekijk onderstaande video waarin naar voren komt wat de aanleiding van de Supersamenwerking is, welke aanpak daarbij hoort en wat de samenwerking succesvol maakt. Beroepskracht William Klaver: “In twee jaar hebben we veel voor elkaar gekregen. We begonnen in coronatijd en zijn in ledenaantal gegroeid met z'n allen. Er wordt dus meer gevolleybald in Rotterdam én we organiseren allerlei activiteiten die jarenlang ideeën waren en die we nu doen".

Rabo Clubsupport ondersteunt en begeleidt

Nevobo en Rabobank werken samen aan het duurzaam versterken van de volleybalverenigingen. Via Rabo ClubSupport ontvangen verenigingen ondersteuning en begeleiding bij het scherper krijgen van de clubambities. Denk aan thema’s als financiering, visievorming en de vrijwilligersorganisatie. Het traject van Nevobo voor professionalisering sluit hier naadloos op aan en geeft invulling aan de implementatie van de ambities: hoe kan een professional hieraan bijdragen? Samen met de Rabobank werken we aan het versterken van de verenigingen.

Bron: rotterdamsportsupport.nl.