Twaalf talentvolle trainers ronden VT4-opleiding succesvol af

Twaalf talentvolle trainers ronden VT4-opleiding succesvol af

Gepubliceerd op 8 maart 2024

Op vrijdag 1 maart 2024 behaalden twaalf VT4-cursisten glansrijk hun diploma. Deze vernieuwde opleiding, gelanceerd in januari 2023, resulteerde in de grootste groep gediplomeerden ooit. Wil jij ook training geven op eerste, tweede, top- of superdivisieniveau? Meld je dan nu aan voor de VT4-opleiding die in juni van start gaat!

Tijdens de afsluitende presentatie deelden de cursisten hun opgedane kennis en vaardigheden met een expertpanel, waaronder Herman Meppelink, Jeroen Rauwerdink en Arnold van Ree. We kijken vol verwachting uit naar de impact die deze nieuwe lichting trainers zal hebben op de sport en feliciteren alle gediplomeerden met hun prestatie. Een speciale vermelding gaat uit naar de docent van de opleiding, Patrick Tonnaer, wiens toewijding en deskundigheid hebben bijgedragen aan het succes van de cursisten, die nu klaar zijn om als gecertificeerde VT4-trainers aan de slag te gaan.

Anne Meijnderts, werkzaam als assistent-coach bij Jong & Jeugd Oranje Dames en De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht, en tevens hoofdtrainer van VV Utrecht dames 2, was een van de trainers die de opleiding succesvol afrondde. Over de opleiding zegt Meijnderts: “Het was heel waardevol om ervaringen met andere trainers te delen. Daarnaast heb ik heel veel kennis opgedaan bij de bijeenkomsten met externe experts, zoals Redbad Strikwerda, Arnold van Ree en Aylin Post. Je krijgt echt een kijkje in de keuken bij andere trainers en daar zat voor mij vakinhoudelijk veel meerwaarde in.”

Meijnderts was de enige vrouwelijke cursist en hoopt op een grotere opkomst van vrouwen bij de volgende opleiding. "Dat zou een mooie vooruitgang zijn, aangezien er dringend behoefte is aan meer vrouwelijke trainers". Ze adviseert vrouwelijke trainers die twijfelen om zich aan te melden om navraag te doen of het iets voor jou is. “Vrouwen twijfelen vaak of ze wel goed genoeg zijn, maar meld je gewoon aan! We hebben in Nederland veel goede volleybalsters op topniveau, maar nog weinig goede trainsters op topniveau. Het zou mooi zijn als die verhouding in de komende jaren wat meer rechtgetrokken wordt."

Nieuwe VT4-opleiding start in juni

Ben jij trainer en wil je op eerste, tweede, top- of superdivisieniveau trainen geven? Geef je dan nu op voor de nieuwe VT4-opleiding, die in juni 2024 van start gaat! Met de VT4-opleiding op zak ben jij dé volleybaltrainer die klaar is om te werken met selectieteams binnen één of meerdere verenigingen. Je geeft training, begeleiding en coaching op eerste, tweede, top- of superdivisieniveau, maar ook beschik jij na het volgen van de opleiding over de handvatten om technisch beleid te ontwikkelen en de vereniging hierover te adviseren.

Op vrijdag 14 juni 2024 is de startbijeenkomst op Papendal. Ben je benieuwd naar de VT4-opleiding en wil je meer weten? Alle details en de voorlopige opzet van de opleiding zijn beschikbaar via de onderstaande button.

Kosten en inschrijven

De kosten voor de volledige opleiding, inclusief alle PVB’s, workshops en hotelovernachtingen, bedragen € 2350,=. Inschrijven kan via onderstaande button!