Tien tips voor een gezondere sportomgeving

Tien tips voor een gezondere sportomgeving

Gepubliceerd op 4 juni 2024

Wil je aan de slag met een gezondere omgeving van jouw sportclub? De eerste stappen naar een gezonder aanbod hoeven niet ingewikkeld te zijn! In dit artikel vind je 10 praktische tips die je kunt gebruiken.

NOC*NSF, JOGG en verschillende sportbonden werkten drie jaar samen aan een programma waarbij tien sportclubs de weg naar een gezondere sportomgeving inzetten. De tien clubs werden intensief begeleid door een JOGG-Teamfit coach. De ervaringen en inzichten van de tien clubs zijn vertaald naar tien praktische tips over voeding, alcohol, rookvrij zijn en beleid voor jouw sportomgeving.

De tien tips voor een gezondere sportomgeving

  1.  Voeg fruit toe aan het assortiment van jouw sportkantine
  2. Maak bewuste keuzes wat je aanbiedt en wanneer
  3. Presenteer het gezondere aanbod aantrekkelijk en als direct verkrijgbaar 
  4. Kies gezondere producten die makkelijk en snel beschikbaar zijn 
  5. Bewaak je omzet
  6. Zorg voor een helder alcoholbeleid 
  7. Maak alcoholvrije keuzes makkelijker 
  8. Maak je gehele accommodatie rookvrij 
  9. Neem je leden mee in je verhaal 
  10. Maak een werkgroep met vrijwilliger

In onderstaand document vind je de tien tips met concrete uitwerkingen en voorbeelden, zodat je direct aan de slag kan om jouw sportomgeving gezonder te maken!

Receptenboek

Speciaal voor sportverenigingen heeft JOGG-Teamfit een kookboek samengesteld met recepten die zijn bedacht, geproefd en verkocht in verschillende sportkantines. Ze zitten vol groente en fruit, zijn makkelijk te maken, betaalbaar en vooral: supersmakelijk. Laat je inspireren en ontdek welke gezonde recepten een plek op jullie kaart verdienen!