Subsidie voor (bij)scholing trainers

Subsidie voor (bij)scholing trainers

Gepubliceerd op 2 april 2023

Maak gebruik van de services uit het Sportakkoord speciaal voor trainers.

In 2018 zijn VWS en NOC*NSF gestart met het Sportakkoord. Een programma waarin vanuit lokale behoeften een plan gemaakt wordt om de sport en de verenigingen te versterken.

Sportakkoord II

Naast deze plannen bracht dit vooral ook extra geld voor de sport. Sportakkoord I Liep in 2022 af, maar daar is met Sportakkoord II een vervolg aan gegeven voor de komende vier jaar. Dat betekent dat er ook de komende vier jaar subsidie beschikbaar zal zijn voor verenigingen, en specifiek voor trainers en scheidsrechters. Het loont enorm om daar als vereniging gebruik van te maken en op tijd een aanvraag in te dienen. De services die o.a. voor trainers op de lijst staan zijn:

  • Volleybaltrainer 2: 2200 euro subsidie, dan blijft 100 euro p.p. eigen inbreng over i.p.v. 375 euro. Dit geldt voor zaal-, beach-, zit- en CMV-volleybal.
  • Beginnerscursus (TC, Jeugd, senioren): ter waarde van 850 euro, door het Sportakkoord gratis.
  • Coaching on the job: haal een ervaren trainer voor tips en begeleiding voor 28 uur naar je vereniging, ter waarde van 2400 euro, door het Sportakkoord gratis.
  • Bijscholing Action Volley, Sportspeeltuin, of ander aanbod, ter waarde van 400 euro door het Sportakkoord gratis.
  • Workshop VolleyVeilig (blessurepreventie bij de club): ter waarde van 400 euro, maar gratis door het sportakkoord.

Aanvraag indienen

Sinds 2023 is er ook een nieuwe servicelijst en een nieuwe manier van aanvragen, want dat gaat via de lokale verenigingsondersteuner ipv via de adviseur lokale sport. Echter, in veel gemeenten zijn er nog geen lokale verenigingsondersteuners bekend. Heb je interesse in bovenstaande service? Neem dan contact op met de accountmanager van de Nevobo, zodat wij je kunnen doorverwijzen naar de juiste persoon waarbij je je aanvraag kunt indienen.