Spel- en oefenvormen outdoor volleybal

Spel- en oefenvormen outdoor volleybal

Gepubliceerd op 28 april 2020

Door de versoepeling van de maatregelen krijgen de jeugd t/m 18 jaar en volwassen van 19+ meer ruimte om te sporten. Maar welke spel- en oefenvormen zijn daar geschikt voor? Wij vertellen je het.

Per 20 mei zijn er weer nieuwe spel- en oefenvormen toegevoegd! Haal er je voordeel uit.

Richtlijnen 1,5 meter outdoor volleybal

Outdoor volleyballen is door de versoepeling van de maatregelen weer mogelijk voor de jeugd t/m 18 jaar en per 11 mei ook voor volwassenen vanaf 19 jaar. Wel zijn hier richtlijnen aan verbonden, zoals 1,5 meter afstand houden van je teamgenoten en trainer voor jeugd van 13 t/m 18 jaar én volwassenen vanaf 19 jaar. In dit bericht communiceerden wij hoe je als vereniging voldoet aan alle richtlijnen. Maar gelukkig is er voor deze jeugd weer ruimte om te doen wat we allemaal zo leuk vinden: volleyballen!

Eindelijk weer volleyballen!
Het is ontzettend fijn dat de jeugd t/m 18 jaar en volwassenen van 19 jaar en ouder weer meer ruimte krijgen om te gaan sporten. Eindelijk kan iedereen weer de volleybal aanraken tijdens een outdoor training met teamgenoten. Maar welke spel- en oefenvormen passen daar bij? Wij hebben er al een aantal bedacht. Haal er je voordeel uit!

Het is voor iedereen een nieuwe situatie, dus probeer de oefeningen uit en pas aan waar nodig.

Lever jouw oefeningen aan!

Heb jij een leuke spel- en/of oefenvorm die geschikt is voor outdoor volleybal en ook voldoet aan de richtlijnen? Laat het ons weten. Je kunt jouw oefening voorzien van compacte uitleg, met eventuele ondersteuning van een plaatje (maximaal twee plaatjes), sturen naar Jochem de Gruijter: jochem.de.gruijter@nevobo.nl.

Iedere week zal het document met spel- en oefenvormen geüpdatet worden met mogelijk jouw oefening!

Materiaal nodig?

Om goed trainen te geven is materiaal van essentieel belang. Wij begrijpen dat niet iedere vereniging beschikt over geschikt materiaal voor bijvoorbeeld een gras- of beachtraining. Via onderstaande verwijzingen kom je in contact met de partijen die materiaal verhuren, waaronder ons eigen Summer Beach Volleyball Circuit.

FAQ NOC*NSF

We begrijpen heel goed dat het trainen met kinderen t/m 12 jaar, jeugd van 13 t/m 18 jaar en (per 11 mei) volwassen van 19 jaar en ouder de nodige vragen kan opleveren. Om deze reden heeft NOC*NSF een FAQ opgesteld om antwoord te geven op de meest gestelde vragen!