Rabobank en Nevobo verlengen partnership

Rabobank en Nevobo verlengen partnership

Gepubliceerd op 16 maart 2023

Gezamenlijke ambitie: een sterk en gezond verenigingsleven.

Ook in 2023 werken Rabobank en de Nevobo intensief samen. Beide partijen verlengden recent hun partnership, waar de volleybalverenigingen van profiteren.

De ambities van Rabobank en de Nevobo sluiten nauw op elkaar aan. Beide organisaties hebben als belangrijke pijler om het verenigingsleven te versterken. Rabobank doet dit onder meer met Rabo ClubSupport, een uitgebreid ondersteuningsprogramma waar vele sport- en cultuurverenigingen van kunnen profiteren. Als onderdeel hiervan staan de komende periode bijvoorbeeld diverse online kennissessies op het programma, waar ook volleybalclubs kosteloos gebruik van kunnen maken.

Een belangrijke pijler binnen de samenwerking tussen Rabobank en de Nevobo betreft het duurzaam versterken van de volleybalverenigingen. Naast de ondersteuning die Rabobank biedt met Rabo Clubsupport ondersteunt de bank het Superclub-programma van de Nevobo, waarmee de bond volleybalverenigingen helpt te professionaliseren. Sinds de start van het programma in 2020 telt Nederland 40 Superclubs die samenwerken met 169 volleybalverenigingen om de kwaliteit en de waarde van de clubs en het volleybal te vergroten.

“De aanpak van de Nevobo sluit nauw aan op onze visie”, zegt Lonneke Kerr van Rabobank. “Wij vinden een club zoveel meer dan een plek waar je je sport beoefent. Iedereen verdient een club waar je jezelf kunt zijn en waar je je kunt ontwikkelen. Nederland is een echt verenigingsland. Als coöperatie, ook een soort vereniging, weten we hoe belangrijk een plek is waar je samen met anderen kunt werken aan een doel. We kijken daarom uit naar de verdere samenwerking met de Nevobo en de volleybalclubs.”

Ook Michel Everaert, directeur evenementen en sportontwikkeling, is verheugd over de verlengde samenwerking: “Rabobank en de Nevobo kennen een recente geschiedenis waarin op vele fronten de krachten werden gebundeld. Zo prijkte de naam van Rabobank de laatste jaren als main partner op het shirt van de Lange Mannen en werd Rabobank in 2018 en 2019 verbonden aan diverse volleybalevenementen, waar onder andere op het gebied van gezonde voeding en het versterken van verenigingen intensief werd samengewerkt. Het is enorm waardvol dat we nu samen met Rabobank de kern van onze sport verder kunnen versterken.”