PD-regeling seizoen 2023-2024 gepubliceerd

PD-regeling seizoen 2023-2024 gepubliceerd

Gepubliceerd op 22 september 2023

De promotie- en degradatieregelingen voor het seizoen 2023-2024 zijn definitief vastgesteld. Met deze PD-regeling wordt toegewerkt naar de vernieuwde piramideopbouw. In de Bondsraad van 1 juli jongstleden is het voorstel aangenomen om met ingang van het seizoen 2024-2025 de poule-omvang terug te brengen naar 10 teams per poule.

Verder wordt het aantal poules per niveau aangepast en zal een extra niveau boven de Topdivisie worden toegevoegd. Deze divisie – die zit ingeklemd tussen de eredivisie en Topdivisie – zal de naam ‘Superdivisie’ meekrijgen.

Door toevoeging van de Superdivisie en de aanpassing van de poule-omvang krijgt de PD-regeling dit jaar een ander karakter. De nummers 1 t/m 5 van de beide Topdivisies promoveren naar de Superdivisie. Er is geen sprake van rechtstreekse degradatie. De nummers 12 uit beide Topdivisiepoules spelen PD-wedstrijden tegen de nummers 4 uit de 1e divisie.

Eenzelfde beeld zien we terug bij de onderliggende niveaus (t/m Promotieklasse). Daarvoor geldt dat de nummers 1 t/m 3 promoveren. Ook hier zal geen sprake zijn van rechtstreekse degradatie. De nummers 12 spelen tegen de nummers 4 van de onderliggende niveaus.

De volledige uitwerking is terug te lezen in de PD-regeling.

Meer informatie over de gewijzigde piramide-opzet is terug te lezen in de volgende stukken die voor de Bondsraad van 1 juli waren geagendeerd: