Ontvang gratis clubondersteuning met services via het Sportakkoord

Ontvang gratis clubondersteuning met services via het Sportakkoord

Gepubliceerd op 8 januari 2024

Gedurende de looptijd van Sportakkoord II hebben verenigingen de mogelijkheid om kosteloos gebruik te maken van diverse services voor clubondersteuning. Deze services hebben het doel om clubs toekomstbestendig en (financieel) zelfredzaam te maken, de maatschappelijke impact te vergroten of het clubkader te versterken. Ontdek de voordelen en vraag vandaag nog jouw gratis clubondersteuning aan!

Wat is het Sportakkoord?

In 2023 is Sportakkoord II van start gegaan, dat zich richt op drie ambities om de sport in Nederland te versterken: het fundament op orde, een groter bereik en meer (zichtbare) betekenis. Daaronder vallen zes thema’s waarop gemeenten, sportclubs en andere organisaties gezamenlijk aan de slag gaan:

  • Inclusie en diversiteit
  • Een sociaal veilige sport
  • Vitale sportaanbieders
  • Vaardig in bewegen
  • Ruimte voor sport en bewegen
  • Maatschappelijke waarde van topsport

Om dit goed te kunnen organiseren en om aan te sluiten bij lokale behoeften, zijn in alle gemeenten Lokale Sportakkoorden opgesteld. Hierin hebben de lokale partijen (gemeente, sport- en beweegaanbieders en andere partners) afspraken gemaakt over hoe zij met elkaar hun eigen ambities op het gebied van sport en bewegen willen bereiken.

Services Sportakkoord

Belangrijk onderdeel van het Sportakkoord zijn de 'services'. Dit zijn opleidingen, procesbegeleiding en workshops die vanuit NOC*NSF, alle sportbonden en NL Actief worden aangeboden. De Nevobo biedt specifieke services voor drie verschillende doelgroepen: scheidsrechters, trainers en bestuurders. Benieuwd welke services passen bij de ambities van jouw vereniging en het lokale Sportakkoord? Meer informatie over de verschillende mogelijkheden en de aanvraagprocedure vind je in onderstaand document.

Vragen?

Heb je nog vragen? Schroom dan niet om contact op te nemen met de accountmanager in jouw regio. Klik op de button hieronder om naar de contactpagina te gaan. Daar vind je de e-mailadressen en telefoonnummers van de accountmanagers in de regio.