Onderzoek: Waarde van volleybal voor de jeugd!

Onderzoek: Waarde van volleybal voor de jeugd!

Gepubliceerd op 16 februari 2021

Volleybal is meer dan sport. Jeugd ontwikkelt niet alleen volleybalvaardigheden, maar óók belangrijke levensvaardigheden. Voor dit onderzoek vragen we om jullie hulp, van bestuur tot trainers.

Jeugd ontwikkelt zich binnen de sport op verschillende facetten. En hier hebben we het niet alleen over een goede aanval of pass, maar juist de belangrijke levensvaardigheden, de life skills die ze verder helpen in de toekomst, ook buiten het volleyballen om. Maar welke levensvaardigheden ontwikkelen jeugd door middel van het beoefenen van onze sport? Hier doen we momenteel onderzoek naar waar we jullie hulp als trainer, TC-lid, voorzitter, andere rol, goed kunnen gebruiken.

Deel het onderzoek met de jeugd en win mooie prijzen!

Om te achterhalen welke levensvaardigheden jeugdspelers ontwikkelen door het beoefenen van volleybal, willen we jullie vragen om het onderzoek te delen met de jeugdspelers (10 – 18 jaar én dispensatiespelers A-teams) van jullie vereniging. Onder de respondenten verloten we maar liefst 5 GALA beachvolleyballen van Volleybaldirect en gepersonaliseerde shirts van WOW Sportswear voor het hele team. Kortom, naast de waardevolle inzichten die wij verkrijgen, maakt de jeugd ook nog eens kans op hele mooie prijzen!

Hoe kun je het onderzoek delen?

Deel de link van het onderzoek met de jeugdspelers, dit kun je doen via de e-mail, WhatsApp of andere social media. Om je hierin te ondersteunen hebben wij een voorbeeldtekst opgemaakt voor e-mail en WhatsApp. De voorbeeldtekst kun je uiteraard ook gebruiken voor andere kanalen, zoals Facebook Messenger of Instagram Direct Messenger.

Voorbeeld tekst onderzoek: Life skills (kopieer/plak de tekst en deel!)

Hoi team,

Wij maken kans maken op gepersonaliseerde sportshirts van WOW Sportswear voor ons hele team! Daarnaast kan je zelf nog één van de vijf GALA beachvolleyballen van Volleybaldirect winnen, zodat je zelf altijd kan volleyballen. Hoe? Door deel te nemen aan het onderzoek van Nevobo. Zij doen onderzoek naar de ontwikkeling van ‘life skills’ bij jeugdspelers door het spelen van volleybal. Life skills zijn vaardigheden, waar je buiten het volleybalveld ook veel aan hebt, zoals samenwerken. Als jullie nu allemaal samenwerken én de vragenlijst invullen, maken we meer kans op de gepersonaliseerde teamshirts!

Ga naar de vragenlijst: Enalyzer Survey Solution.

Het onderzoek duurt ongeveer 5 tot 7 minuten, dus dat valt mee.

Succes!

Naam trainer