NVVO clinic VT2/3 met Remko Kenter en Rémon ter Harmsel

NVVO clinic VT2/3 met Remko Kenter en Rémon ter Harmsel

Gepubliceerd op 8 december 2023

Op zondag 7 januari 2024 vindt in Van der Knaaphal in Ede de jaarlijkse VT 2/3 clinic plaats. Om aan de wensen van de brede doelgroep tegemoet te komen, is er een duidelijk gescheiden ochtend- en middagprogramma, verzorgd door Remko Kenter en Rémon ter Harmsel.

Ochtendprogramma met Remko Kenter

In de ochtend zal Remko Kenter aandacht schenken aan de beginnende volleyballers. Remko is lid van de volleybaltrainers commissie van de CEV en heeft de laatste tijd veel succes geboekt met zijn programma ACTION Volley! Hij reist heel Europa door om zijn filosofie te delen. Remko weet als geen ander jonge kinderen te motiveren en te interesseren voor volleybal. Hij integreert onderdelen uit het volleybal op een speelse wijze in nieuwe oefenvormen. Het streven is om op een uitdagende manier in aanraking te komen met het echte volleybal en om zowel jong als oud enthousiast te maken voor het spel, zodat ze het leuk gaan vinden en uiteindelijk de weg naar het volleybal weten te vinden.

Deelnemers ontvangen het Handboek Action Volley gratis per e-mail.

Middagprogramma met Rémon ter Harmsel

Het middagprogramma wordt verzorgd door Rémon ter Harmsel. Veel Nevobo-leden zijn lid via hun studentenverenigingen, die vaak ledenaantallen boven de 100 hebben. Rémon is al jarenlang trainer bij de Wageningse studentenvereniging WAHO en dit jaar ook bij het tweede damesteam van Dynamo Apeldoorn, actief in de topdivisie. Naast diverse volleybalaspecten gericht op lagere en regiodivisie teams, zal Rémon ook aandacht besteden aan volleybalsituaties die typerend zijn voor het studentenvolleybal en waar trainers van "normale" verenigingen hun voordeel mee kunnen doen. Denk hierbij aan het trainen van grote of juist kleine groepen, en het trainen van groepen met die een uiteenlopend niveau hebben. De middag staat in het teken van praktijkgerichte situaties, waarbij Rémon als geen ander een vergelijking kan maken tussen top- en breedtevolleybal en kan uitleggen hoe hij daarmee omgaat. De drie P's (Plezier, Passie en Prestatie) zullen zeker centraal staan in zijn benadering.

Inschrijven

Kijk voor meer informatie en hoe je je kan inschrijven op www.nvvo.org.

De inloop met koffie is vanaf 9.00 uur, de aanvang van de clinic is 09.30 uur. We zullen de dag rond 16.00 uur afsluiten. De lunch is bij de prijs inbegrepen.