Next Volley Dordrecht maakt werk van toekomst

Next Volley Dordrecht maakt werk van toekomst

Gepubliceerd op 16 december 2022

Volleybal in Dordrecht versterken. Een mooie uitdaging waar Next Volley Dordrecht samen met de Nederlandse Volleybalbond én de gemeente Dordrecht werk van maakt.

Door gezamenlijk te investeren in een professionele kracht bij de vereniging, geven zij invulling aan de gedeelde ambities om de vereniging én de sport in de regio versterken.

Het onbetaalbare harde werk van vrijwilligers

Vrijwilligers zijn binnen het verenigingsleven van onschatbare waarde. Ze verzorgen de trainingen voor de jeugd, de algemene ledenvergadering, kantinediensten, scheidsrechterstaken en nog veel meer. Echter wordt het steeds lastiger om samen met de vrijwilligers aan alle taken en vragen invulling te geven, laat staan dat er voldoende ruimte is om invulling te geven aan de ambities die een sportvereniging heeft. Martijn Michielse, voorzitter van Next Volley Dordrecht is erg tevreden over de samenwerking. "De professional helpt ons om onze club in de basis te versterken en verzorgt onder andere clinics op scholen, zodat jonge kinderen kennis kunnen maken met volleybal en Next Volley Dordrecht. Ook begeleidt hij onze trainers, waardoor kinderen nog betere trainingen krijgen".

Handen ineengeslagen

Op maandag 12 december tekenden alle betrokken partijen het samenwerkingsconvenant. Wethouder sport Marc Merx zette zijn handtekening namens de gemeente Dordrecht. Partijen werken samen aan het versterken van de volleybalsport, de vereniging en de samenwerking met scholen en andere verenigingen in de buurt. Hiertoe is in overleg een 'Superclub plan' opgesteld door Next Volley Dordrecht. Dit plan vormt de basis voor de verdere versterking. Doordat de partijen zich inzetten met een financiële bijdrage, is het mogelijk om de professional in te zetten.

Pilot

De gemeente Dordrecht draagt voor een periode van twee jaar bij aan het professionaliseringstraject bij Next Volley Dordrecht en wil in de toekomst meer sportverenigingen op deze wijze ondersteunen. Het Superclub traject wordt daarom geëvalueerd en waar nodig bijgesteld.

Meer lezen over professionaliseren of willen jullie ook een Superclub worden?
Bekijk dan onze speciale pagina over Professionaliseren.