Nevobo helpt Nepal met ontwikkeling volleybal

Nevobo helpt Nepal met ontwikkeling volleybal

Gepubliceerd op 7 juni 2018

De Nevobo voelt zich maatschappelijk betrokken. Daarom twijfelden we niet toen de Nepalese Volleybalbond ons eind 2016 vroeg om hen te helpen bij het ontwikkelen van het volleybal in hun land.

Nepal is een fascinerend land vanwege de mysterieuze Himalaya, maar ook omdat er bijna een miljoen mensen regelmatig volleyballen. Vanwege deze populariteit en de specifieke kernwaarden van onze mooie sport, heeft de Nepalese regering de volleybalsport uitgeroepen tot de Nationale Sport. De regering geeft hiermee aan volleybal als belangrijkste sport voor het land te zien, wat als gevolg heeft dat meer Nepalezen willen volleyballen en meer bedrijven bereid zijn in de sport te investeren.

We vinden het geweldig dat we onze kennis kunnen delen met een land dat de volleybalsport verder wil ontwikkelen. In 2017 heeft Matt van Wezel een maand lang het Nationaal Herenteam getraind, clinics op scholen gegeven en trainers bijgeschoold. Aankomende zomer zal Lesley de Jonge deze rol op zich nemen. Ook gaat hij als bondscoach van Nepal met het Herenteam deelnemen aan de Asian Games. Ter voorbereiding bezochten we in maart de bond en de clubs, waarvan een mooi videoverslag werd gemaakt. Bekijk de video hieronder.