Marco van Klink benoemd tot Ridder in Orde van Oranje Nassau

Marco van Klink benoemd tot Ridder in Orde van Oranje Nassau

Gepubliceerd op 11 september 2023

Op vrijdag 8 september is Marco van Klink benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Lies Spruit van Lisse reikte hem deze Koninklijke Onderscheiding uit tijdens de vrijwilligersavond van Speeltuinvereniging Marijke. De heer Van Klink zet zich al jarenlang tomeloos in voor diverse verenigingen en de Nevobo.

De heer Van Klink heeft zich gedurende 22 jaar als vrijwilliger ingezet voor de Speeltuinvereniging, waar hij sinds 2001 als penningmeester verantwoordelijk is voor de financiële zaken. Tevens heeft hij sinds 2006 de jaarlijkse avondvierdaagse van deze vereniging georganiseerd, van voorbereiding tot uitvoering.

Daarnaast is de heer Van Klink al jarenlang betrokken bij de Nevobo. Hij bekleedt de functie van competition director indoor en is eindverantwoordelijk voor alle competitie gerelateerde zaken. Jaarlijks organiseert hij verschillende (inter)nationale toernooien in Nederland, waaronder recentelijk de kwartfinales van de Volley Nations League Mannen in Rotterdam. Sinds 2003 is de heer Van Klink actief als nationaal scheidsrechter in de Tweede en Eerste Divisie. Vanaf 2014 is hij scheidsrechter bij de Eerste Divisie, Topdivisie en Eredivisie. Hij staat bekend als een zeer kundig arbiter die de wedstrijden op een zeer professionele manier begeleidt. Het aantal scheidsrechters dat op dit niveau arbitreert, is beperkt. Op de heer Van Klink kan altijd een beroep worden gedaan en hij is bereid om voor anderen in te vallen.

Sinds 1993 is de heer Van Klink betrokken bij volleybalvereniging LIUSNA, waar hij gedurende dertig jaar diverse vrijwilligerstaken heeft vervuld. Zijn voornaamste rollen waren die van clubscheidsrechter en scheidsrechterscoördinator, waarbij hij tevens anderen heeft opgeleid tot scheidsrechter. Daarnaast was hij regioscheidsrechter bij VCS in Sassenheim. Ook zet hij zich in voor verschillende andere verenigingen. Zo fungeert hij als verkeersregelaar tijdens de Najaarsfeesten in de speeltuin voor de Harddraverijvereniging, heeft hij vrijwilligerswerk verricht voor de EHBO-vereniging Lisse, Voetbalvereniging Kagia en de Nationale Vereniging De Zonnebloem, waar hij als vrijwilliger deelneemt aan vaarvakanties.

Foto: Arja Luijk - Blik op Lisse