Inschrijving nationale scheidsrechtersopleidingen geopend

Inschrijving nationale scheidsrechtersopleidingen geopend

Gepubliceerd op 7 maart 2024

De inschrijving voor de nationale scheidsrechtersopleidingen is geopend. Deze opleidingen bieden deelnemers de kans om zich verder te ontwikkelen als indoor-, beach- of zitvolleybalscheidsrechter.

Beach: fluiten in de zon

Zon, zand en beachvolleybal: de perfecte zomerse combinatie. Maar hoe maken w deze mix tot een groot succes? Met goed opgeleide en enthousiaste beachvolleybalscheidsrechters. Lijkt het jou leuk om gedurende de zomermaanden op nationaal niveau wedstrijden te leiden? Word dan beachscheidsrechter!

We leiden je in korte tijd op
Met onze gratis opleiding leiden we je in slechts drie dagen tijd op tot beachvolleybalscheidsrechter! De opleiding vindt plaats gedurende de weekenden en bestaat uit een halve dag theorie en tweeënhalve dag praktijk. Na afloop ben je klaar om wedstrijden op nationaal niveau te leiden. Om aan de opleiding deel te nemen, is de volgende ervaring vereist:

  • Scheidsrechter zaalvolleybal: regionaal niveau of hoger
  • Scheidsrechter beachvolleybal: regionaal niveau of hoger

Je leert snel in de praktijk
Beachvolleybalscheidsrechters hebben een groot voordeel ten opzichte van indoorscheidsrechters. Bij zaalvolleybal word je namelijk aangewezen voor één wedstrijd en bij het beachvolleybal fluit je een hele dag lang wedstrijden op nationaal niveau. En met een beetje geluk schijnt ook de zon! Ook word je gedurende een toernooidag door je praktijkbegeleider voorzien van de nodige tips. Die kun je dan direct in de praktijk toepassen. Zo leer je nog sneller!

Meer informatie en aanmelden
Sta je te popelen om aan de slag te gaan als beachvolleybalscheidsrechter? Meld je dan aan voor onze gratis opleiding! Voor meer details verwijzen we je graag naar de informatiefolder Beachvolleybalscheidsrechter. Wil je je direct aanmelden? Dat kan via onderstaande button! De deadline voor aanmelding is zondag 30 april.

Indoor: Fluiten op 1e divisie niveau met de VS4

Bij de VS4-opleiding en de opleiding voor nationale scheidsrechters bieden we begeleiding op maat. Met ondersteuning van een leercoach, praktijkbegeleider en scheidsrechterbegeleiders helpen we jou om jouw ambities te bereiken, op een manier die het beste bij jou past.

Duur en kosten VS4
De VS4-opleiding duurt tien maanden en bestaat uit verschillende workshops, intervisiebijeenkomsten en een praktijkdag. Als deelnemer sta je voor een jaar ingeschreven, zodat je na deze periode voldoende tijd hebt om je Proeve van Bekwaamheid (PvB) af te leggen, waarin je een wedstrijd moet leiden. Na het succesvol afronden van je PvB ontvang je van ons een diploma en licentie om wedstrijden op 1e divisieniveau te leiden. Mooie bijkomstigheid: de kosten, exclusief reiskosten, nemen wij voor onze rekening!

Fluiten op Eredivisieniveau binnen handbereik
Na het voltooien van de VS4-opleiding kun je in korte tijd doorgroeien naar een scheidsrechterpositie binnen het topvolleybal! Wie weet leid jij binnenkort een wedstrijd in de Eredivisie óf zelfs op internationaal niveau!

Meer informatie en aanmelden
Bekijk voor meer informatie de informatiefolder VS4. Ben jij er klaar voor? Geef je dan op via onderstaande button. Je hebt tot zondag 30 april de tijd om je aan te melden.

Zitvolleybal: een super snelle volleybalvariant

Zitvolleybal is een aantrekkelijke volleybalvariant. Uitdagend om te spelen, maar ook op te fluiten. De meeste elementen van volleybal zijn terug te vinden in het zitvolleybal, maar wordt gespeeld vanuit een zittende positie, op een kleiner veld en met een lager net. Het snelle tempo van het spel maakt het extra leuk om te fluiten.

Op opleiding ZSV leidt je op tot scheidsrechter in de Eredivisie, 1e en 2e divisie. Deze opleiding is een aanvullende module op de opleiding Volleybalscheidsrechter-3 of -4. In de opleiding leer je om te gaan met de specifieke context van zitvolleybal, zoals spelregels en waarneming.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over de opleiding vind je in de Informatiefolder ZVS. Heb je zin om als zitvolleybalscheidsrechter aan de slag te gaan en heb je een VS3 of VS4 diploma, dan kun je je aanmelden via onderstaande button!

Vragen

Heb je vragen? Dan staat Sandra Scheel-van Kippersluis, Coördinator Arbitrage Nevobo, voor je klaar. Je kunt haar bereiken per mail: arbitrage@nevobo.nl.