Hijs op 11 oktober de regenboogvlag voor Coming Out Day

Hijs op 11 oktober de regenboogvlag voor Coming Out Day

Gepubliceerd op 20 september 2023

Op woensdag 11 oktober is het Coming Out Day, een dag waarop we aandacht besteden aan het openlijk uitkomen voor je seksuele geaardheid of genderidentiteit. Vind je het belangrijk dat iedereen binnen de vereniging zichzelf kan zijn? Hijs de regenboogvlag en laat zien dat jouw vereniging de lhbtiq+ gemeenschap steunt!

Jaarlijks wordt wereldwijd aandacht besteed aan Coming Out Day. Benieuwd wat je als vereniging kan doen? Hieronder vind je een lijstje met handige tips en inspirerende initiatieven van verenigingen van vorig jaar.

Tips om binnen de vereniging aandacht te geven aan Coming Out Day:

 • Hang posters op en/of besteed aandacht aan het belang van jezelf kunnen zijn op je website, social media kanalen en in je nieuwsbrief. Maak gebruik van ons template in Clubdesigns, die je eenvoudig aan kunt passen. Naast de tekst 'Welkom in onze sport' kan je denken aan de volgende boodschappen:
  - Wees trots op wie je bent
  - Bij [naam vereniging] mag je jezelf zijn
  - Volleyballen doen we samen
 • Bestel een regenboogvlag, beachflag, vlaggenlijn en/of roll-up banner. Je kan deze gebruiken in de week van Coming Out Day, maar ze natuurlijk ook permanent inzetten om te laten zien dat jullie de lhbtiq+ gemeenschap steunen. Je kunt de materialen bijvoorbeeld hier bestellen;
 • Plant online een regenboogvlag via Regenboogvlaggen voor Nederland;
 • Organiseer een feest met een regenboog thema. Heb je in de weken rond Coming Out Day een feestje gepland staan? Geef het feest dan een kleurrijk thema! Zo organiseren volleybalverenigingen Armixtos & KVA samen een mixtoernooi met als thema Gender in de Blender;
 • Bestel inspeelshirts en/of clubkleding met een regenboog logo;
 • Zet het logo op je website en/of socials in regenboogkleuren;
 • Maak op social media gebruik van de hashtag #ComingOutDay.

Deel je jouw post met ons? Tag ons via @Nevobo.