Help de Nepalese Volleybalbond met oude ballen

Help de Nepalese Volleybalbond met oude ballen

Gepubliceerd op 26 september 2019

Vanaf vandaag is er, in samenwerking met de Nevobo, Gala en Volleybaldirect.nl, een ontzettend gave actie live gegaan, waarmee we de Nepalese Volleybalbond aan tweedehands volleyballen helpen.

Sinds drie jaar hebben de Nevobo en Nepalese Volleybalbond een samenwerking om het volleybal in Nepal te versterken. Volleybal is één van de meest populaire sporten en door de Nepalese regering zelfs uitgeroepen tot de nationale sport. Naast technische en management ondersteuning, zijn we dit jaar ook gestart met een project om met behulp van volleybal, meisjes te ondersteunen. Onder de naam #Volleyball4Life verzorgt Nepalees ex-international Kopila Upreti volleyballessen op scholen in afgelegen gebieden, waarbij vooral meisjes leren volleyballen. Maar ook wordt er geoefend met het maken van keuzes, hoe je goed samen kunt samenwerken en werken ze aan hun zelfvertrouwen.

De situatie in Nepal

Hoewel er overal in het land gevolleybald wordt, van Kathmandu Valley tot hoog in de Himalaya, valt het niet mee om aan materialen, zoals ballen te komen. Daarom hebben de Nevobo, Gala en Volleybaldirect.nl een actie bedacht om oude ballen in te zamelen en naar Nepal te sturen. Daar zullen ze worden verspreid door het hele land, zodat kinderen (en volwassenen) lekker kunnen spelen. Een tweedehands bal die voor veel verenigingen niet goed genoeg meer is, is voor Nepalese begrippen nog uitstekend.

Oude ballen? Lever ze nu in en help daarmee Nepal én je vereniging!

Mochten de ballen binnen de vereniging aan vervanging toe zijn, dan is dit jullie kans om in actie te komen. Bij inlevering van een oude bal (van welk merk dan ook), ontvang je een refund van 12,50 euro bij aanschaf van een nieuwe Gala bal en help je de Nepalese Volleybalbond. Door jullie bijdrage kunnen nog meer mensen in Nepal genieten van het spelletje volleybal. Op de website van Volleybaldirect.nl lees je meer over de actievoorwaarden.

Iedereen alvast ontzettend bedankt, ook namens de Nepalese Volleybalbond.