Hanne van Aart nieuwe vicevoorzitter Nevobo

Hanne van Aart nieuwe vicevoorzitter Nevobo

Gepubliceerd op 17 december 2022

Op de Bondsraad van zaterdag 17 december is Hanne van Aart benoemd tot nieuwe vicevoorzitter van de Nevobo.

Van Aart, in het dagelijks leven burgemeester van de gemeente Loon op Zand, volgt Guus Hulshof op, die na twee termijnen afscheid nam van de bond.

Hanne van Aart (37 jaar), is sinds 2017 burgemeester van Loon op Zand, en was bij haar benoeming de jongste burgemeester van Nederland. Daarvoor werkte ze onder meer als wethouder bij de gemeente Heusden.

Van Aart is van kinds af aan actief in de volleybalwereld. Behalve als speelster, vervulde ze vele rollen binnen diverse volleybalverenigingen, zoals trainer, coach, scheidsrechter en voorzitter. Het meest betrokken is ze de laatste jaren bij volleybalvereniging Hands-Up uit Berlicum.

De selectiecommissie die de taak had gekregen om een nieuwe vicevoorzitter te zoeken sprak afgelopen week met Hanne van Aart en was unaniem positief over haar als kandidaat. De Bondsraad stemde zaterdag in Utrecht in met haar voordracht.

Van Aart is verheugd over haar aanstelling als vicevoorzitter van de Nevobo: “Sinds ik kon lopen werd ik door mijn ouders meegenomen naar de volleybalhal”, herinnert de geboren Vlijmense zich. “Eerst speelde ik in het materiaalhok, en toen ik oud genoeg was op het veld. Het volleybal heeft mij zoveel plezier gegeven, en ik vind het belangrijk om nu iets terug te doen en de sport op een andere manier te bedienen.”

“De ambities van de Nevobo zijn groot, en dat is terecht wat mij betreft. Volleybal is een unieke sport waarin het familie- en vriendengevoel in het DNA van de leden zit. Ik verheug me erop om me in te zetten voor het volleybal in Nederland en samen met de verenigingen op te trekken om nog meer mensen aan het sporten en bewegen te krijgen.”

Het nieuwe bestuur bestaat vanaf 17 december 2022 uit:

Peter Sprenger – voorzitter
Hanne van Aart – vicevoorzitter
Linda Fledderus – penningmeester
Mieke Damsma - lid (regio Noord)
Ruud Bergwerff - lid (regio Zuid)
Iris van Maurik - lid (regio West)
Paul Ubbink - lid (regio Oost)