Haal je spelregelbewijs via Volleybalmasterz!

Haal je spelregelbewijs via Volleybalmasterz!

Gepubliceerd op 2 november 2023

Spelregelkennis maakt volleyballen leuker, de kans om te winnen groter én helpt je club aan meer gekwalificeerde scheidsrechters op de bok. Op Volleybalmasterz.nl vind je duidelijke uitleg van de spelregels en kun je meteen de spelregeltoets afleggen om je spelregelbewijs te verdienen!

Over Volleybalmasterz

Via Volleybalmasterz.nl bieden we spelregelkennis graag op een laagdrempelige manier aan. Op dit platform kunnen spelers, scheidsrechters, trainers, ouders, bestuurders, etc. hun kennis bijspijkeren door te oefenen, lezen, en natuurlijk de spelregeltoets te maken. Heb je de toets gehaald? Dat is goed nieuws, want dat betekent dat je als scheidsrechter in actie mag komen. Maar nog belangrijker: je toont aan dat je de spelregels kent!

Hoe werkt het?

Ga naar volleybalmasterz.nl, waar je automatisch wordt doorverwezen naar de expertise-omgeving van de Nevobo. Om naar Volleybalmasterz te gaan, klik je op 'log in’. Vervolgens kun je inloggen met je Nevobo.nl-account. Je bent nu op de startpagina van het nieuwe platform beland en daar zie je welke modules voor jou beschikbaar zijn. Klik onder het kopje ‘beschikbare curssusen’ op ‘Volleybalmasterz’. Onder de tegel ‘over deze cursus’ vind je meer uitleg over de module, hoe de navigatie werkt en waar je welke onderdelen kunt terugvinden op het platform. Naast ‘over de cursus’ vind je vier andere tegels, van links naar rechts:

  • ‘Volleybalspelregels in het kort’: meer informatie per spelregel.
  • ‘15 spelsituaties’: uitleg over de 15 spelsituaties in het volleybal en de 5 oefentoetsen.
  • ‘Informatie voor clubs’: flyers, informatie een presentatie, een clubtoets en het bijbehorende antwoordblad.
  • ‘Doe hier je spelregeltoets’: maak hier de eindtoets om je certificaat* te behalen.

Heb je 16 van de 20 vragen goed? Gefeliciteerd! Je bent geslaagd. Je mag de toets zo vaak doen als je wil.

*Let op: alleen als je relatiecode in je nevobo.nl account is ingevuld, ontvang je een certificaat.