Grote feestzaterdag in Zevenhuizen

Grote feestzaterdag in Zevenhuizen

Gepubliceerd op 6 mei 2019

ZVH maakt van laatste thuisdag publiekstrekkend evenement met kampioenswedstrijden en serie side-events.

Niemand binnen en rond volleybalclub ZVH uit Zevenhuizen zal afgelopen zaterdag 13 april snel vergeten. In aanloop naar de laatste thuisdag van het seizoen in sporthal Swanla werd het programma steeds verder uitgebreid. Een week eerder werd duidelijk dat bondscoach van de Oranje volleybaldames Jamie Morrison een clinic en presentatie bij de club zou komen verzorgen. Het eerste herenteam ging op voor promotie naar de Eredivisie, heren 2 kon zich die dag verzekeren van promotiewedstrijden. En dan werden ook nog de 5(!) CMV kampioensteams gehuldigd. “Al met al was het een topdag; één om met een hele grote glimlach aan terug te denken”, zegt Carla Perdijk-Schmidt, bestuurslid van de club.

Les van Jamie Morrison
Na de ochtendwedstrijden werd er met man en macht gewerkt om de zaal klaar te maken voor de clinic van Jamie Morrison. “We hadden Jamie uitgenodigd, omdat we graag iets wilden doen voor onze trainers. Mooier dan les van een topcoach als hij kan het bijna niet worden”, aldus Perdijk. Middels een training met de eerste A- en B-meisjesteams van ZVH deelde Morrison zijn kennis met de aanwezige trainers van de gastclub en omliggende verenigingen. Een geweldige ervaring voor de meiden en ook de trainers en aanwezige ouders waren onder de indruk van de dynamische, leerzame clinic van de Oranje coach. Met een inspirerende presentatie over het ‘volleybalvuur’ aan de ZVH business club sloot Morrison zijn middag in Zevenhuizen af.

Sponsoren en huldiging kleine kampioenen
Als dank voor hun steun had ZVH haar sponsoren uitgenodigd. Na de presentatie werden zij getrakteerd op een hapje en drankje. Ondertussen werd het indrukwekkende aantal van 5 CMV-kampioensteams gehuldigd. “Het aantal miniteams bij ZVH blijft groeien”, zegt Perdijk, “we zitten nu rond de 100 kids. Dat het zo goed gaat qua aantal én prestaties, komt doordat de mini’s worden getraind door mensen die hun sporen in het volleybal verdiend hebben.” De hoofdtrainers worden daarbij geassisteerd door ZVH-jeugdleden en een aantal ouders.

Sportiefste team Topdivisie
Nadat ook de sponsoren op de tribune hadden plaats genomen, was het tijd voor het hoogtepunt van de dag. Door een erehaag van de minikampioenen betrad Heren 1 het veld voor haar kampioenswedstrijd. Voor die wedstrijd begon, kreeg de ploeg al een prijs: het werd uitgeroepen tot het meest sportieve herenteam in de Topdivisie. Tot grote vreugde van de bomvolle Swanla-tribune en de spelers en staf zelf.

Op naar de Eredivisie!
Om 19.30 uur begon CAS CRM-ZVH dan eindelijk aan de cruciale wedstrijd. Zeer gefocust, wat resulteerde in winst van de eerste twee sets. “Het kabaal was oorverdovend”, blikt Perdijk terug. “Er waren zo’n 600 man aanwezig, die bijna allemaal gehoor hadden gegeven aan de dress code, rood.” De derde set was voor tegenstander Zalsman Reflex, maar ZVH sleepte de vierde set en daarmee winst én promotie uit het vuur. “De zaal ontplofte, wat een vreugde bij spelers, begeleiders en alle andere aanwezigen! Het team van trainer/coach Kristian van der Wel (ex-international, red.) en Ronald Kooiman blijft gelukkig vrijwel intact, zodat het volgend jaar verder kan bouwen”, kijkt Perdijk vast vooruit.

Maar eerst “Los in het Sprookjesbos”, het slotfeest van ZVH. Mede door de promotie van het eerste herenteam werd dat een geweldige avond, met een kantine vol sprookjesfiguren. “Vanaf deze plaats nog een keer een grote pluim voor al onze vrijwilligers, commissieleden en bestuurders die er met zijn allen een onvergetelijk mooie zaterdag van hebben gemaakt”, besluit Perdijk.

Geïnspireerd?
Geïnspireerd door het verhaal van ZVH? Jouw Nevobo accountmanager helpt je graag om ook jouw clubsponsoren, trainer/coaches of andere functionarissen binnen de vereniging verder te helpen en/of op een originele manier te bedanken.