Frans Lodérus onderscheiden met gouden officialspeld

Frans Lodérus onderscheiden met gouden officialspeld

Gepubliceerd op 18 december 2023

Op zaterdag 16 december is official Frans Lodérus onderscheiden met een gouden officialspeld vanwege zijn 40-jarige inzet als Nevobo-official. Benno Elfrink, groepscoördinator arbitrage Eredivisie, overhandigde hem deze speld na de wedstrijd tussen Friso Sneek en Draisma Dynamo.

Frans Lodérus was aanwezig in Sneek om het opkomende talent Irene Kramer te begeleiden tijdens een van haar eerste Eredivisiewedstrijden. Achteraf bleek dat dit niet de enige reden was, hoewel Lodérus daar toen nog niet van op de hoogte was. Na het laatste fluitsignaal nam Benno Elfrink de microfoon ter hand. In zijn rol als groepscoördinator Eredivisie richtte hij zich tot Lodérus. Bij het opspelden van de gouden officialspeld was de sympathieke inwoner uit Maasbommel duidelijk geëmotioneerd. Deze ontroering nam nog toe toen alle dames van Friso Sneek persoonlijk hun welgemeende felicitaties kwamen overbrengen. "Geweldig", aldus Lodérus in één woord na alle uitingen van waardering.

Ook de volleybalclub uit Sneek waardeerde zijn toewijding en bijdrage aan het Nederlandse volleybal. Namens het bestuur van VC Sneek ontving hij het bekende Skutsjebier en het traditionele Friese suikerbrood.

Foto: Lieuwe Bosch