Doe mee aan de voedselbankactie in april!

Doe mee aan de voedselbankactie in april!

Gepubliceerd op 7 december 2023

Help inwoners in jouw regio door deel te nemen aan de voedselbankactie in april van de Nevobo, andere sportbonden en NOC*NSF. De actie loopt in april, omdat voedselbanken deze maand moeite hebben om voldoende boodschappen op voorraad te hebben. Je kunt zelf kiezen hoe en hoe lang je in april als club producten inzamelt. Meld jouw club voor 10 februari aan via dit aanmeldformulier.

Door mee te doen steun je gezinnen die het keihard nodig hebben. Aan elke deelnemende club vragen we ook om een uitnodiging voor gratis proeftrainingen bij de ingezamelde kratten te doen. Wij vragen aan jou als club om de proeftrainingen zelf te faciliteren. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan helpen om kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld blijvend bij jouw club te kunnen laten sporten door de contributie, en in sommige gevallen sportkleding, te betalen.

Hoe werkt het?

Verzamel in april houdbare producten, bijvoorbeeld in je clubhuis of in de sporthal. Als je geen eigen clubhuis hebt, kun je de exploitant van het clubhuis, de lokale supermarkt of buurtclub vragen om samen te werken en ruimte beschikbaar te stellen. De voedselbank in jouw regio haalt de kratten op bij jouw club of inzamellocatie.

Nadat je je hebt aangemeld, krijg je extra informatie, zoals de contactgegevens van jouw lokale voedselbank, organisatietips en communicatiemiddelen om de actie te promoten. Het communicatiepakket bevat een toffe promotievideo, aantrekkelijke visuals, posters, een voorbeeld nieuwsbericht, voorbeeld social media berichten en een opgemaakte uitnodigingskaart voor gratis proeftrainingen bij jouw club. Ook delen we meer informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Wat levert het clubs op?

Deelname aan de voedselbankactie is een mooie kans voor clubs om hulp te bieden aan mensen die het nodig hebben. Zo maken clubs echt een verschil in hun regio. Ook zorgt meedoen voor waardevol contact met de lokale voedselbank en mogelijkheden tot andere samenwerkingen, zoals met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Ten slotte versterkt de deelname het gevoel van verbondenheid en trots binnen de club, omdat leden zich betrokken voelen bij het positieve verschil dat ze gezamenlijk realiseren.

Vragen? Laat het weten!

Heb je vragen? Neem contact op met projectleider Janine Pleizier of stuur een e-mail naar voedselbankactie@nocnsf.nl.