De impact van Rabo ClubSupport: 559 volleybalclubs ondersteund

De impact van Rabo ClubSupport: 559 volleybalclubs ondersteund

Gepubliceerd op 10 januari 2024

In 2023 maakten maar liefst 559 volleybalverenigingen gebruik van Rabo ClubSupport: een initiatief dat niet alleen financiële steun biedt via hun jaarlijkse Stemcampagne, maar ook ondersteuning en kennisdeling aan clubs en verenigingen faciliteert.

Wat is Rabo ClubSupport?

Rabo ClubSupport bestaat uit twee onderdelen: ondersteuning en de stemcampagne. Het hele jaar door kunnen clubs, ook als ze geen Rabobank-klant zijn, deelnemen aan verschillende workshops met uiteenlopende thema’s. Clubs die lid zijn van de Rabobank kunnen zich daarnaast ook aanmelden voor masterclasses of een intensief traject, waarbij je 1-op-1 wordt begeleid door een expert op het gebied van bijvoorbeeld inclusie, verduurzaming of ledenbinding. Tevens investeert Rabobank jaarlijks een deel van haar resultaat in clubs via de Stemcampagne. Elke vereniging die klant is bij Rabobank kan zich aanmelden voor deelname, en Rabobank-leden hebben de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriete club. Het aantal ontvangen stemmen bepaalt de hoogte van de financiële ondersteuning die de clubs zullen ontvangen. Hoe meer stemmen, des te groter het bedrag dat aan hen wordt toegewezen.

Ruim 15 miljoen naar clubs en verenigingen

In 2023 namen meer dan 32.000 stichtingen en verenigingen deel aan de Stemcampagne, waarbij een coöperatief dividend van ruim 15 miljoen euro werd verdeeld over deze organisaties. Binnen deze omvangrijke groep bevonden zich 559 volleybalverenigingen, wat een stijging van 7,5% betekende ten opzichte van het voorgaande jaar. Rabo ClubSupport genoot de grootste populariteit in Noord-Brabant met 94 deelnemende clubs en Gelderland, waar 93 clubs deelnamen.

Ondersteuning op maat

In 2022 en 2023 maakten in totaal 28 volleybalverenigingen gebruik van de Rabo 1-op-1 begeleidingstrajecten. Deze trajecten omvatten ondersteuning op diverse gebieden, waaronder strategieontwikkeling, beleidsplanning, samenwerkingen met andere organisaties, inkomstengeneratie, ledenwerving en fusies met andere verenigingen. Daarnaast namen 69 volleybalverenigingen deel aan workshops, masterclasses en inspiratieavonden, waarbij veruit de meeste interesse was voor de onderwerpen vrijwilligersmanagement en fondsenwerving.

Weten wat Rabo ClubSupport voor jouw club kan betekenen? Ontdek het op www.RaboClubSupport.nl.