Club van het Jaar verkiezing: Gouden samenwerking!

Club van het Jaar verkiezing: Gouden samenwerking!

Gepubliceerd op 3 oktober 2023

Voor de Club van het Jaar verkiezing zijn we op zoek naar clubs die een gouden samenwerking hebben opgebouwd of actief bezig zijn om deze te ontwikkelen. Is jouw volleybalvereniging betrokken bij een inspirerende samenwerking met andere clubs? Geef je dan nu op voor de Club van het Jaar verkiezing!

Als volleyballend Nederland staan we voor diverse uitdagingen: hoe behouden we leden en krijgen we meer mensen aan het volleyballen? Hoe organiseren we dat leden hun leven lang kunnen genieten van onze sport? Hoe behouden en krijgen we voldoende trainers en vrijwilligers? En hoe werken we goed samen? Om de krachten te bundelen, hebben we het strategisch plan 'Samen op weg naar sportief en maatschappelijk goud' geschreven. Niet voor niets is in de titel gekozen voor het woord ‘samen’. We geloven in de kracht van samenwerking. Samen met clubs in je omgeving kun je bijvoorbeeld werken aan voldoende teams in de regio, het verbeteren van de kwaliteit van trainers en coaches en de verbinding met de omgeving zoals het onderwijs. Zo maken we de competities leuker en uitdagender, wat het sportplezier vergroot en daarmee het volleybal sterker maakt.

Gouden samenwerking

Het thema van de Club van het jaar verkiezing 2023 luidt dan ook: Gouden samenwerking! Herken je jouw club in dit plaatje? Meld je dan voor 1 november aan door je gegevens in te vullen, met welke club(s) jouw club samenwerkt en wat jullie samenwerking goud maakt.

Op donderdag 9 november worden de genomineerden bekendgemaakt. De genomineerde clubs pitchen op woensdagavond 22 november hun samenwerking voor een vakjury bestaande uit Jasper Diefenbach, Peter van Tarel, Dorien Tenhaeff en Alfred Barkhuis. Laatstgenoemde is voorzitter van Sudosa-Desto Assen en heeft als voorzitter van de winnende club van de laatste verkiezing een gaststoel in de jury. Een dag later, op 23 november, wordt de winnaar bekendgemaakt.

Prijzen

Naast de eervolle titel 'Club van het Jaar', ontvangen de winnende clubs € 750 aan materiaal, evenals een trainersclinic verzorgd door de staf van het nationale damesteam. Daarnaast wordt er een video gemaakt om de bijzondere samenwerking te belichten!

Winnaar vorige editie

In 2021 werd Sudosa-Desto uitgeroepen tot Volleybalclub van het Jaar! Ondanks de uitdagingen van de coronapandemie slaagde de vereniging erin om snel aan te passen en continu aanbod te blijven bieden aan al haar leden, terwijl ze de onderlinge banden behield. Lees het onderstaande artikel voor meer informatie over de club en de andere genomineerden.