Accommodatie
Om de volleybalsport te beoefenen zijn sportaccommodaties nodig. Afhankelijk van het aantal leden, doelstellingen en ambities van een vereniging kan de behoefte aan sportaccommodaties variabel zijn. Ook maatschappelijke ontwikkelingen bepalen de inzet, inrichting en ontwikkeling van sportaccommodaties. Op deze pagina vind je informatie over in- en outdoor accommodaties.
Meer zeggenschap in jullie thuishal kan veel opleveren! Gemeenten staan vanwege de bezuinigingsopdracht vaak open voor clubs die een grotere rol willen spelen. Van een goed georganiseerd gebruikersoverleg tot eigen exploitatie van de kantine of zelfs de hele sporthal; er kan vaak meer dan je denkt. Bijkomend voordeel: het geeft je meer mogelijkheden eigen activiteiten te organiseren en zo bijvoorbeeld meer inkomsten te genereren.
Beachvolleybal geeft mogelijkheden om flexibeler aanbod te ontwikkelen in een periode waarin veel andere sporten stilliggen. Daarmee biedt beachvolleybal niet alleen kansen voor volleyballers, maar ook voor bijvoorbeeld voetballers en multisporters. Het aantal beachvolleyballers blijft dan ook groeien. Geen wonder dus dat er steeds meer beachvolleybalaccommodaties in ons land bij komen. Bij de één kun je wekelijks trainen en vrij spelen, de ander organiseert vooral toernooien.
Maar hoe start je als club met een eigen beachaanbod? En hoe kun je een eigen beachaccommodatie realiseren? Op deze pagina vind je de antwoorden!
Vaak zijn gemeenten eigenaar van de accommodaties en dragen zij zorg voor het beheer en de exploitatie. Daarnaast zijn er commerciële partijen actief die zowel eigenaar zijn of in opdracht van gemeenten het beheer en de exploitatie verzorgen. Door wijzigingen van het gemeentebeleid, zie je steeds meer dat verenigingen de exploitatie verzorgen.
Met het Nationaal Preventieakkoord gaan meer dan 70 partijen samen aan de slag om Nederland gezonder te maken en gezondheidsverschillen te verkleinen. Nevobo juicht dit akkoord van harte toe en stimuleert volleybalclubs hier een bijdrage aan te leveren.