Nieuwsafbeelding
 • Publicatie 15-04-2021

Twee pilots beachtoernooien met testbewijs

De overheid wil testen inzetten om sociale activiteiten eerder mogelijk te maken. Graag leveren wij hierin onze bijdrage door met Irene Beach en Beach Club Rotterdam twee toernooien te organiseren!

In opdracht van de overheid worden er testevenementen en -activiteiten georganiseerd waarmee onderzocht wordt onder welke voorwaarden het mogelijk is om sectoren eerder te openen dan zonder testen mogelijk is. Wij organiseren om die reden, samen met Irene Beach en Beach Club Rotterdam, de eerste beachvolleybaltoernooien van het seizoen 2021 voor de breedtesport! Om hieraan deel te kunnen nemen, moeten de beachvolleyballers wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Data en beschikbare plekken

 • Testen voor toegang: Irene Beach: zondag 25 april, maximaal 200 beschikbare plekken, inclusief crew (EHBO, wedstrijdleiding e.d.).
 • Testen voor toegang: Beach Club Rotterdam: vrijdag 30 april, maximaal 120 beschikbare plekken, inclusief crew (EHBO, wedstrijdleiding e.d.).

Voorwaarden deelname Testen voor toegang: beachvolleybaltoernooi
Om deel te kunnen nemen aan een van de twee beachvolleybaltoernooien moeten onze beachers voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo mag hij of zij niet ouder zijn dan 26 jaar en moet de beacher in het bezit zijn van een negatief testbewijs. Daarbij blijven gedurende de beachvolleybaltoernooien de coronamaatregelen van kracht.

Testen voor toegang
Een belangrijke voorwaarde voor deelname is het in bezit zijn van een negatief testbewijs. Alleen hiermee kan er deelgenomen worden aan een of beide toernooien. Om de testevenementen en -activiteiten te laten slagen, zijn er door heel Nederland testlocaties aangewezen waar de beachvolleyballer terechtkan. Op basis van postcode kan hij of zij zien waar de dichtstbijzijnde testlocatie zich bevindt. Na de test wordt er per e-mail de uitslag verzonden met daarin een unieke code. Door deze code te plaatsen in de CoronaCheck-app wordt er een digitaal testbewijs, in de vorm van een QR-code, aangemaakt. De test mag niet ouder zijn dan 40 uur voor aanvang van het beachvolleybaltoernooi.

Ga naar testenvoortoegang.nl

Randvoorwaarden pilot beachvolleybaltoernooi:

 • Negatief testbewijs in de CoronaCheck-app, niet ouder dan 40 uur.
 • Deelname aan een of beide toernooien alleen toegestaan voor beacher van 26 jaar of jonger.
 • Iedereen met lidmaatschap Nevobo kan deelnemen.
 • Er wordt enkel 2 tegen 2 gespeeld.
 • De poule-indeling vindt plaats op basis van rankingpunten.
 • Er wordt geen ‘mixed’ aangeboden.
 • Er worden geen rankingpunten verdeeld.
 • Er worden geen scheidsrechters aangewezen.