fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 23-03-2021

Naast wijziging avondklok geen versoepelingen

Dinsdag 23 maart is besloten de avondklok met een uur te verschuiven. Dit houdt in dat per woensdag 31 maart de avondklok vanaf 22.00 uur van kracht is. Verder zijn er helaas geen versoepelingen.

Dinsdagavond 23 maart werd aangekondigd door Mark Rutte en Hugo de Jonge dat de avondklok per woensdag 31 maart wordt verschoven met een uur naar 22.00 uur. Verder zijn er helaas geen versoepelingen mogelijk, aldus Rutte en De Jonge.

Meer perspectief gevraagd
Alle binnensporters die Nederland kent hebben perspectief nodig. Op die manier werken we samen aan een fit en vitaal Nederland, nu en in de toekomst. Om dit kenbaar te maken stuurden wij vorige week maandag, gezamenlijk met 31 binnensportbonden en belangenorganisaties, een brief naar minister-president Rutte, minister De Jonge, minister Van Ark en de Tweede Kamer om meer perspectief te vragen voor de zes miljoen sporters die zij vertegenwoordigen. Deze zes miljoen binnensporters, de helft van sportend Nederland, staan door de coronamaatregelen buitenspel.

Guido Davio, algemeen directeur Nevobo: “De unieke sportinfrastructuur van Nederland staat op het spel. Het is heel belangrijk dat er weer leven komt in de binnensportverenigingen, juist ook met het oog op volgend seizoen. Om de verbinding binnen verenigingen in stand te houden, is het essentieel dat mensen elkaar weer kunnen treffen om hun sport te beoefenen.”


Houd jij je leden in beweging?  
Tot het moment er weer gewoon binnen gesport mag worden, blijven we ons inzetten en informatie delen om met elkaar buiten te volleyballen in het zand, op het gras of met alternatieve activiteiten in beweging te blijven. Benieuwd wat je kunt doen? We hebben een aantal goede voorbeelden van verenigingen verzameld. Ze organiseren bijvoorbeeld bootcamps bij de hockeyvereniging, trotseren de sneeuw of gaan gewoon beachvolleyballen.  

Laat je inspireren!

Huidige maatregelen 
Om te voldoen aan alle richtlijnen vanuit de overheid hebben we een pagina met hulpmiddelen en verwijzingen ingericht. Raadpleeg onze pagina Organisatie outdoor volleybal voor alle hulpmiddelen, zoals het protocol verantwoord sporten, communicatiemiddelen voor op de beachaccommodatie, de FAQ NOC*NSF en meer.

Raadpleeg Organisatie outdoor volleybal

Financiële overheidsregelingen, maak er gebruik van!
Het coronavirus heeft een grote financiële impact, ook op de sport. Ter ondersteuning van de sport zijn er vanuit de overheid diverse financiële regelingen beschikbaar gesteld. Maak er gebruik van!

Vraag aan!