fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 08-03-2021

Binnensport blijft dicht, groepen buiten verruimd

Maandag 8 maart werd bekendgemaakt dat de maximum groepsgrootte voor senioren wordt versoepeld van 2 naar 4 personen voor buitensport. De overige maatregelen voor de sport blijven van kracht.

Maandagavond 8 maart werd aangekondigd door Mark Rutte en Hugo de Jonge dat er een kleine versoepeling mogelijk is voor de sport. De groepsgrootte voor senioren van 27 jaar en ouder wordt vanaf dinsdag 16 maart verruimd van 2 naar 4 personen. De sportactiviteiten moeten wel plaatsvinden op een sportaccommodatie. Tijdens het sporten blijft de 1,5 meter afstandsregel voor de senioren van 27 jaar en ouder wel van kracht. Dit geldt ook voor de overige maatregelen die tot en met in ieder geval dinsdag 30 maart van kracht zijn. 

Teleurstelling is groot 
Vanzelfsprekend hadden we er meer van gehoopt, met name voor de binnensport. Guido Davio, algemeen directeur Nevobo, zegt hierover het volgende: “Het is mooi dat het kabinet erkent dat sporten essentieel is voor de fysieke en mentale gezondheid van Nederland, maar het is ontzettend teleurstellend dat daarbij geen enkel oog is voor de binnensport. Hierdoor worden nog steeds heel veel kinderen en volwassenen in Nederland buitenspel gezet. We blijven onze leden en verenigingen echter stimuleren om, onder andere met outdoor- en beachvolleybal, oplossingen te zoeken om met elkaar in beweging te blijven. 

Houd jij je leden in beweging?   
Tot het moment er weer gewoon binnen gesport mag worden, blijven we ons inzetten en informatie delen om met elkaar buiten te volleyballen in het zand, op het gras of met alternatieve activiteiten in beweging te blijven. Benieuwd wat je kunt doen? We hebben een aantal goede voorbeelden van verenigingen verzameld. Ze organiseren bijvoorbeeld bootcamps bij de hockeyvereniging, trotseren de sneeuw of gaan gewoon beachvolleyballen.   

Laat je inspireren! 

Huidige maatregelen 
Om te voldoen aan alle richtlijnen vanuit de overheid hebben we een pagina met hulpmiddelen en verwijzingen ingericht.Raadpleeg onze pagina Organisatie outdoor volleybal voor alle hulpmiddelen, zoals het protocol verantwoord sporten, communicatiemiddelen voor op de beachaccommodatie, de FAQNOC*NSF en meer. 

Raadpleeg Organisatie outdoor volleybal 

Financiële overheidsregelingen, maak er gebruik van! 
Het coronavirus heeft een grote financiële impact, ook op de sport. Ter ondersteuning van de sport zijn er vanuit de overheid diverse financiële regelingen beschikbaar gesteld. Maak er gebruik van! 

Vraag aan!