Fotohoogendoorn.nl
Fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 07-10-2020

Update Protocollen indoor volleybal en -arbitrage

Het zaalseizoen is begonnen. Hoe zorg je er als vereniging voor dat je voldoet aan alle coronarichtlijnen vanuit de overheid?

In dit artikel vind je een overzicht van de wijzigingen in het protocol Indoor volleybal, zodat je direct ziet wat er per 30 september is veranderd. Goed om te weten: je kunt altijd bij onze collega's van competitiezaken terecht om te sparren over corona-gerelateerde uitdagingen waar jouw club tegenaan loopt. Meer informatie hierover vind je onderaan dit bericht.

Als aanvulling op het protocol verantwoord sporten is het protocol voor indoor volleybal samengesteld met daarin zaken die specifiek voor volleybal gelden. Denk daarbij aan richtlijnen voor verschillende groepen, starttijden, maar ook hoe we omgaan met eventuele voortijdige beëindiging van de competities. Ook worden hierin eventuele afwijkingen van spelregels of reglementsartikelen beschreven. 

Dit protocol is een levend document en is gebaseerd op de kennis van nu. Afhankelijk van de maatregelen die de overheid neemt, kunnen er aanpassingen gedaan worden. Bij een nieuwe versie zullen de wijzigingen in rood worden aangegeven. Ook vind je hieronder een apart protocol indoor volleybal voor arbitrage. 

Raadpleeg het protocol Indoor volleybal [update per 7 oktober]
Raadpleeg het arbitrageprotocol Indoor volleybal [update per 7 oktober]

Hieronder vind je de wijzigingen in het Protocol indoor volleybal op een rijtje:

  • Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes om duidelijkheid te verschaffen over hoe we in het volleybal hier het beste mee om kunnen gaan, is in bovenstaand protocol (pagina vier en vijf) een aantal aanvullende adviezen op een rijtje gezet.

  • Contactgegevens van de aangewezen scheidsrechter kan de wedstrijdsecretaris of scheidsrechtercoördinator vinden op de factsheet op nevobo.nl. Contactgegevens van de wedstrijdsecretaris van de tegenstander kan de wedstrijdsecretaris vinden in een wijzigingsverzoek op mijn.nevobo.nl.

  • Het algemene protocol verantwoord sporten van NOC*NSF is ook geüpdatet, je vindt de meest recente versie altijd op deze pagina

Reminder: basismaatregelen vanuit de overheid 
Aangezien de maatregelen elkaar in rap tempo opvolgen, helpen we je graag herinneren aan de landelijke maatregelen die overzichtelijk zijn weergegeven in onderstaande visual en (uitgebreider) op de website van de Rijksoverheid.

Corona stappenplan voor verenigingen
Weet jouw vereniging wat te doen bij corona-gerelateerde klachten en coronabesmettingen binnen de vereniging? Dit stappenplan geeft richtlijnen hoe te handelen in verschillende situaties.

Raadpleeg het stappenplan

Sparren met onze collega's van competitiezaken
We kunnen ons goed voorstellen dat het een uitdaging is om binnen je vereniging rekening te houden met alle corona-maatregelen. Daarom staan onze collega's in de regio's voor je klaar om met je mee te denken/te sparren. Samen zoeken we in deze vreemde en soms ingewikkelde periode naar passende oplossingen voor de uitdagingen waar jouw club tegenaan loopt.

Hier vind je de contactgegevens van onze collega's die op de regiokantoren werken.