fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 04-05-2020

Het desinfecteren van ballen en meer

Momenteel krijgen we vele vragen binnen rondom het desinfecteren van ballen, het maximale aantal spelers in een veld en nog meer met betrekking tot het onlangs gepubliceerde protocol.

Met behulp van de protocollen, bijbehorende communicatiemiddelen en tips voor spel- en oefenvormen zijn de eerste outdoor volleybaltrainingen voor jeugd t/m 18 jaar afgelopen week van start gegaan en per 11 mei krijgen ook volwassen van 19 jaar en ouder de mogelijkheid om in de buitenlicht te sporten. We begrijpen heel goed dat het geven outdoor trainingen de nodige vragen kan opleveren. Om deze reden heeft NOC*NSF een FAQ opgesteld om antwoord te geven op de meest gestelde vragen! 

FAQ NOC*NSF

Aanvullende branchespecifieke protocol aangepast
In de branchespecifieke aanvulling voor outdoor volleybal hebben wij twee zaken benoemd waar veel vragen over komen en waarvan de antwoorden niet terug komen in de FAQ van NOC*NSF.

Hoe zorgen we voor gedesinfecteerde ballen?
Ballen moeten na iedere training/ ieder tijdslot dat er gespeeld is, gedesinfecteerd worden. Bij navraag bij NOC*NSF wordt in lijn met het reinigen van andere gebruikte materialen geadviseerd om dit met water en zeep te doen. 

Waarom wordt er een maximaal van 6 spelers en 1 trainer per veld aangehouden?
We hebben voor outdoor volleybal inderdaad maximaal 6 spelers + 1 trainer per veld aangegeven. Dit geldt alleen voor jeugd van 13 t/m 18 jaar en volwassenen van 19 jaar en ouder. Bij jeugd t/m 12 jaar mag de organisator zelf het maximum bepalen. Dit is nodig om het volleyballen met onderlinge afstand van 1,5 meter reëel mogelijk te maken. In een volgende fase hopen we dit te kunnen uitbouwen naar 8 spelers per veld. Als je zaalteams die uit meer spelers bestaan met elkaar wilt laten trainen dan kun je ze op twee velden naast elkaar laten trainen. De spelers moeten wel op hun eigen veld blijven en mogen niet vermengen. Daarbij mogen de trainers geen centrale instructie geven, maar moeten dat per veld doen. Zo train je als team toch samen, wat veel plezier met elkaar geeft.